Gå til hoved-indhold

Uheldig tysker strandet på stenkyst på Langeland

En tysk lystsejler strandede i weekenden på kysten få hundrede meter nord for Keldsnor Fyr på Langelands østkyst. Han var på vej til Marstal. Havaristen er ikke tilgængelig for løft fra klinten, og de store sten gør stranden ufarbar for grej til løft og transport.

 

Helly Hansen og Mirpuri Foundation Racing Team klar til The Ocean Race Europe

Når The Ocean Race Europe indledes i maj 2021, vil Mirpuri Foundation Racing Team være iklædt sejlertøj fra Helly Hansen. Det norskbaserede brand, en af af de globale ledere inden for teknisk sejlbeklædning, skal sikre, at teamet er i stand til at præstere optimalt uanset vind og vejr.

Nu sejler Dufour 470 - se første video af franskmanden

Den næsten fem meter brede og 15 meter lange Dufour 470 koster 2.479.000 kroner med standardudstyr, klargjort og leveret i vandet i Rungsted Havn hos ShipShape. Båden kan leveres fra efteråret 2021, fortæller forhandler Martin Rasmussen.

Sejlbådens elmotor løb tør for strøm, og båden kunne ikke sejle i havn efter grundstødning - Sæby Redningsstation hjalp

Elmotorer på både er fint - hvis der er strøm nok. En sejlbåd, der i denne uge gik på grund to gange i indsejlingen ved Voerså Havn, lykkedes med at bakke af ved egen kraft - men så var der ikke mere strøm tilbage til motoren, og det var blevet vindstille.

Columbus Marine ny distributør af Lopolight-lanterner

Lopolight, en af verdens førende leverandører af LED-lanterner til alle typer fartøjer på tværs af fritids- og erhvervsmarkedet, vil sælge flere lanterner i Danmark og har derfor udnævnt Columbus Marine som distributør af Lopolight.

37 meter høj og 26,5 meter bred tunnel på vej til kæmpe skibe i det vestlige Norge

Tunneler, der går gennem bjerge, er ikke usædvanlige, men denne Stad Ship Tunnel i Norge koster svarende til 1,87 mia. danske kroner og er beregnet til passagerfærger på op til 16.000 ton. Byggeri starter i 2022.

Ikke-sejlere forvist fra Dyvig Badehotels bænke

Vi undres, skriver en mor, der ikke sejler. Forbeholdt sejlere betyder, at en speciel gruppe af mennesker har prioritet til at benytte bænken. Ja, men der var ingen. Ej heller gæster, der kunne tænkes at benytte omtalte bænk, skriver hun i et læserbrev i JyskeVestkysten.

To Aalborg-kvinder om deres båd: Det er vores fælles lykke

- Vi synes, at det at sejle, er det fedeste. Vi var slet ikke i tvivl om, at båden skulle hedde Lykke. For det er den følelse, vi har, når vi stiger ombord, siger Sofie Hjorth Johansen til TV 2 Nord. Skudehavnen i Aalborg er nu udvidet med cirka 30 nye bådpladser, men der er fortsat venteliste.

Oceanbird med 80 meter højt teleskop-vingesejl skal fragte 7.000 biler over Atlanterhavet

Det 200 meter lange og 40 meter brede fragtskib Oceanbird reducerer forureningen med 90 procent. Skibet får fem 80 meter høje teleskop-vingesejl, der strækker sig 100 meter over vandlinjen. Turen over Atlanterhavet med de mange biler tager 12 dage, 4 dage længere end med motor.

Brand i Bavaria Yachtbaus produktionshal - otte såret

Af en endnu uforklarlig årsag brød en maskinbrand ud i Bavaria Yachtbaus bygning onsdag morgen i Gibelstadt i Sydtyskland. På grund af den kraftige røgudvikling måtte døre og vinduer i nærheden lukkes. 400 medarbejdere blev evakueret. Otte er sårede.