Gå til hoved-indhold

Ulrik Stampe Bank laver podcast om sejlere til sejlere

40-årige Ulrik Stampe Bank vil med podcast inspirere nye og erfarne sejlere. - Jeg har sejlet, siden jeg var 6 år. Optimistjolle og andre joller, 606, windsurf, kitesurf. I øjeblikket kapsejler jeg på en Banner 34 samt tursejlads med min familie i en Dufour 385, fortæller Jyllinge-sejleren.

Elev på skoleskib ramt af corona - nu sendes besætningen i selvisolation

81 elever har sat kursen mod isolation, efter at en sejler ombord på Skoleskibet Danmark er testet corona-positiv. Eleven er sandsynligvis blevet smittet under et havneophold i Finland.

30-årige Maria har startet sit eget sejlmageri på Fur

Kun få kvinder uddannes til sejlmagere – og endnu færre hopper på den selvstændige virksomhedsbølge. Maria Øgaard Madsen er en undtagelse. Et brud med kæresten gav i januar den dygtige kvinde modet til at starte Limfjordens Sejlmageri.

Syv gode råd inden badning fra båden

En række forholdsregler bør tages, inden sejleren springer i havet fra sejl- eller motorbåden. Sørg blandt andet for, at der altid er én sejlduelig person på båden, opfordrer Søsportens Sikkerhedsråd.

BREAKING: Copenhagen Boat Show i Ishøj aflyst 2020 pga. covid-19

Udstillingen udskydes til august 2021. Aflysningen sker på baggrund af myndighedernes anbefaling i forbindelse med covid-19, oplyser organisationen bag Copenhagen Boat Show.

Lyø Escape – nyt adventure race for sejlere i cruising-mode

Sejladsen, som Morten Brandt står bag, vil samle sejlere om deres fælles kærlighed til sejlsporten med et afslappet og anderledes koncept. Men tag ikke fejl – ambitionerne er store.

Masten på dansk båd knækkede, da bro ved Falsterbokanal i Sydsverige pludselig lukkede

En sejler fra Svanemøllehavnen fik efter en lang sejltur fra Bornholm et grimt chok. Masten knækket højlydt tre steder, da en bro pludselig lukkede ned over ham grundet en udrykning ved den sydsvenske by. Broen er fjernstyret.

Ny undersøgelse om brandsikkerhed på lystbåde - deltag online

En række brande har ramt lystsejlerne denne sommer. Derfor undersøger en analysegruppe fra Odense Universitetshospital nu brandsikkerheden til søs for at forebygge lignende tilfælde. Få link til undersøgelsen.

49-årig kitesurfer hårdt såret efter han blev trukket over betonblokke i Holbæk

Kitesurfing kan være livsfarligt. Et pludseligt vindstød greb en 49-årig københavners drage, hvorefter han blev slæbt omkring 50 meter over adskillige store sten og betonblokke på en mole. Han har, trods hjelm, kritiske skader i hovedet, skriver TV2 Øst.

Juli måned blev den koldeste i 22 år - men sejlerne har ikke manglet vind

Sejlerferien har budt på lave temperaturer og meget vind. Kun to dage har danskerne nydt sejlads i over 25 grader, oplyser TV 2.