Gå til hoved-indhold

Motorjolle-skipper sigtes nu af politiet efter kæntringsulykke - der var ikke redningsveste nok

Skipperen bliver sigtet efter Søloven, da der ikke var redningsveste til alle ombord, skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten. Skipper Kennet Schou Døssing reddede dog alle, da han ringede efter hjælp med sin mobil.

112-mobilopkald fra sejler i vandet redder 5 mennesker efter jolle kæntrede ved Agersø

Mens Kennet Schou Døssing og fire andre kæmpede med at holde sig oppe, opdagede Kennet, at mobiltelefonen i hans lomme stadigvæk virkede. Klokken 23.03 kom han igennem til alarmcentralen, som via telefonens GPS kunne lokalisere dem i vandet mellem Agersø og Stigsnæs.

”Mr. Juniorbåd” alias Finn Petersen fra Bønnerup er sovet stille ind

- Vi har mistet en af KDY-15 m² Juniorbådens største støtter i nyere tid, da Finn Petersen fredag den 29. maj døde efter længere tids sygdom. Han blev 78 år, fortæller den københavnske sejler Kim Hegn Hansen, der her skriver mindeord om Bønnerup-sejleren.

 

Danske sejlere boltrer sig i Sverige - men svenskerne må ikke sejle til Danmark

Den 15. juni åbner Danmark grænsen for turister fra Tyskland, Island og Norge – men ikke fra Sverige, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) i fredags. Fotograf Per Heegaard mødte mere end ti danske besætninger, der var sejlet til det sydlige Sverige i Skanør.

Minbaad.dk øger læsertal med 45 procent - 82.977 unikke læsere i maj 2020

533.708 unikke læsere har besøgt Minbaad.dk det seneste år. Læsertallene er under coronakrisen eksploderet. - Det er på nettet, man søger viden, når man er sejler, forklarer Morten Lorenzen, bestyrelsesformand på Minbaad.dk.

Tre organisationer kæmper for, at Femernforbindelsen ikke lukker Guldborgsund for gennemsejling

Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere, og FLID-havne – bakket op af DIF og Friluftsrådet – tager på det kraftigste afstand fra forslaget om at lukke Guldborgsund for sejlads for sejlbåde og andre både højere end 3,5 meter. Protest er sendt til Folketingets Transportudvalg.

Oure vil med sejlads få flere unge med forskellig baggrund bedre integreret

Sejlerafdelingen på Skolerne i Oure indgår i 2020 et pilotprojekt i samarbejde med Vindskift, en frivillig sejlerorganisation, der skal få flere unge på vandet. Vindskift har flere års erfaring med at få unge mennesker fra hele Norge på vandet.

Virtuelt: Mød skipper på Oceans of Hope og X-Yachts' boss på Oure Sejl Akademi

I morgen 28. maj går læge og sejler Mikkel Anthonisen på. Han fortæller om det store sejlereventyr på Oceans of Hope-båden. 2. juni er det X-Yachts' direktør Kræn Nielsen, der er på. Han har selv gået på Oure og senere vundet EM med Bank.

Sejlere, SUP'ere, havsvømmere og vinterbadere demonstrerede mod urenset spildevand

Vores fotojournalist Mogens Hansen var i dag til demonstration mod upopulær spildevandsudledning i Øresund. Her er ord og billeder fra Skovshoved Havn, hvor op mod 200 demonstrerede med ildsjælen Claus Fredskild Madsen i spidsen.

Sejlere kan nu ånde lettet op - udledning af spildevand i Øresund rykkes til efteråret

I 11. time bliver forsyningsselskaberne Hofor og Novafos plan om at udlede 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund bremset fra politisk hold, erfarer TV 2 Lorry.