Gå til hoved-indhold
x-50 sejlerKapsejlads
Sådan ser en X-50er ud. Foto: X-Yacht

Ryglægen og Blærerøven krydser Atlanten

Thomas Kiær og Mads Barner-Christensen tager i dag med fem andre over Altanten i X-50eren Xpense fra Skovshoved. Det gælder i kapsejladsen ARC. Sejlmager Mads Christensen forklarer om sejlvalg.

Af Troels Lykke |

Team Xpense klar til den store tur over Atlanten, forklarer sejlmageren Mads Christensen fra North Sails. Han er med om bord.

Nu hvor sæsonen er ovre de fleste steder i Europa er der stadig flere og flere både der trækker imod Det Caribiske øhav.

En af oplevelserne ved denne strøm af både er det årlige ARC Race over Atlanten.

ARC står for Atlantic Rally for Cruisers og er en meget velorganiseret Rally/Kapsejlads fra De Canariske øer til St. Lucia i Caribien.

Team Xpense er en særdeles velekviperet X-50. Radar, div. GPS og vejrsystemer er på plads og virker perfekt.

Sejlene er lavede specifikt med langturssejlads for øje og specielt spileren er målrettet designet til formålet, fortæller Mads Christensen videre.

Spileren er designet med stort vindue, det vil sige at man kan sætte læ skøde fast og stadigt være fri til at sejle 10-15 grader højere og lavere uden at spileren kolapser eller klapper.

Denne lørdag, sidste dag før starten, summer molerne af aktivitet. 225 både fra hele verden er tilmeldt sejladsen og den sidste klargøring, proviantering og materiale-check præger aftenen før den store dag.

Med skandinaviske øjne er det løjerligt at se, hvordan stor energi kanaliseres ind i afvaskning og pertentlig rengøring af alle fødevarer, mad-embalager og
forpakninger.

I de varme lande kan kakkelakker ombord spolere enhver paradis-tur og derfor udviser alle sejlerer en meget stor omhyggelighed med afvaskning af ALT der bringes ombord.

Starten går i dag søndag 22/11 og vi regner med at være i mål omkring 6/12, altså 12 til 14 dage på havet.

Besætningen er på 7 personer og den betår af:
Thomas Kiær
Mette Louise Jepsen
Martin Lund
Mads Barner-Christensen
Claus Møller
Nikolai Bjørnholm
Mads Christensen

Følg med på www.worldcruising.com

Besætningen på Xpense vil om det er muligt sende en opdatering halvvejs. Til højre skipper Thomas Kiær.

content-loader
content-loader
content-loader