Gå til hoved-indhold
Spansk X-50erKapsejlads
Sådan ser en X-50er ud, hvis nogle skulle være i tvivl.

Blærerøven forklarer sig midt på Atlanten

X-50eren bjærger sig fortrineligt, vi skyder formidabel fart, ligger i den absolutte spids af ræset og battler med både langt større end vores. Læs Mads Barner-Christensens blog fra ARC. Og se video fra starten.

Af Troels Lykke |

Mads Barner-Christensen skriver fra Xpense:

Alle der kender til Kløvedals, Wedersøs, Melville eller sågar Slochums romantiske beskrivelser af den lange nattevagt ved roret, morrildens dans i hækbølgen, smældende i spileren, flyvefiskenes klaskende dødskamp når de lander på dækket og delfinernes periodiske vistitter, hvad enten man skimter deres brune ryg i det sparsomme månelys eller blot hører den karrakteristiske PUH-lyd af deres udånding, har sikkert, som jeg selv, tænkt: "Arhh, de der fisefornemme ocean-forfattere, de overdriver sgu nok lidt, maler med den brede pensel, giver den liiiige lidt ekstra på storytelling-skalaen ......

Men nej, jeg kan hermed, og med stor glæde, fortælle, at virkeligheden er præcist som beskrevet.

Dér siddder man, midt på atlanten, klokken tre om natten, i shorts og T-shirt, mens bådens suser afsted ud i intetheden.

Myter om at jorden er flad

Det er ikke svært at forstå, at de der sejlede her før os, meget vel i mørket har kunnet forfalde til myterne om, at jorden er flad, og at man hvert øjeblik kan sejle ud over kanten - Det er spektakulært!!

Båden bjærger sig fortrineligt, vi skyder formidabel fart, ligger i den absolutte spids af ræset og battler med både langt større end vores. Socialt går det om muligt endnu bedre.

Gårdsdagens episke batalje med havets kæmpe, Kongemakrellen, udmunder sig nu i små marinnerede delikattesser fra Hovemester Claus´ virtuose hånd.

Man skal lede længe efter bedre forplejning, og havde det ikke været fordi vi sejler alt for hurtigt til den slags fis, kunne vi snildt have dupperet et par prøvesmagere fra Michelins Guide Rouge.

Nicolai tabte i skak

Nicolai led i dag et smædende nederelag i skak til vores Benjamin, Martin. Afklapsningen forstærkedes yderligere ved, at Stormesteren Nicolai kort forinden havde proklameret sin uovervindelighed.

Hovmod stod endnu engang for fald. 30 cola´er "døde" i dag ved spontan overtryks-kollaps grundet varmen og den hårde medfart i kistebænken. En knækket top-pind i storsejlet blev mesterligt udbedret under fuld fart ved et par arbejds-processer der næppe var blevet godkendt af arbejdstilsynet.

Flyvefisk i Martins bukselomme

Det lykkedes undertegnede at liste en flyvefisk ned i Martins bukselomme, til stor moro for alle andre end Martin .... og fisken.

Livet på Xpense går sin gang, alle er i rytmen, humøret er højt, farten er god, og Mettes tiltrækning på alle os havgale ildelugtende mænd er direkte proportionel med antallet af dage .... og nætter .... væk fra hustruer og kærester. Mads Christensen, vores eneste ungkarl, taler pænere og pænere til Mette, mon der er noget under .... skal vi sige .... opsejling ....?

På lørdag holder vi halvvejsfest med champagne og skulderklap, og søndag er der linet op til advents-festivitas.

Undertegnede har fabrikeret en adventskrans af buksebenene fra et par comuflage-shorts - Jo tak, det går fint, hvis ikke snart Claus bliver ramt af køkken-lede bliver det syv fuldfede juleskinker der anløber St. Lucia om halvanden uge.

Med hilsener til alle fra alle, på vegne af besætningen på Xpense. Dagens log.

Mads Barner-Christensen

Følg sejladsen der startede 22. november på Gran Canaria mod Caribbien

content-loader
content-loader
content-loader