Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

X-50 besætning sat på vandrationer

Vandmaskinen om bord suger luft ind og kan ikke producere vand nok på Xpense, der mangler mindre end 1000 sømil til mål i Carribien. Sejlerne har set hvaler.

Af Troels Lykke |

Thomas Kiær, skipper skriver seneste blog, 30. november:

Godt og vel over halvvejen. Vi har nu i løbet af nogle få timer kun 1000 sømil tilbage. Døgndistancerne er gået lidt ned til omkring de 200 sømil, passaten løjet en anelse nu melleem 15 og 20 knob pustene op til 24.

Største ubehag er de tropiske squalls som kommer snigende specielt om natten med kraftige regjnskyl og uforudsigeliuge vindskift med megen vind.

Adventsfest - Blærerøv med specielt slips

I går holdt vi adventsfest, alle kom med gave og der blev legget gavveleg efter en tre retters menu ved chefkokken og Mads C som havde inviteret, Mads B (Blærerøven, red.) havde klædt om, som slips er en sejsing klædelig.

Natten rimelig rolig med en enkelt squall, hvor vi bjergede spileren i en kæmpe regnbyge.

Vejret i dag standard - dvs 35 grader varme strålende sol. Flere gange har vi set hvaler, de andre så to hvaler i går som blev klassificeret som spækhuggere.

Problemer med watermaker

Kæmpede nogget med watermakeren, som ikke virker godt i de søer vi sejler i. Den suger luft, pumperne sætter ud og vandet blir salt og udrikkeligt, ikke så godt, for vi har brugt kritikløst med forventning om at fylde tankene igen, når det var nødvendigt.

Vi må sætte på ration med det flaskevand vi har og arbejde videre på en løsning.

Vi stryger afsted mod målet lige nu kl. 11.18 UTC går vi knap 10 knob i fredelig sø fuldmåne - så det er nemt at se spileren. Vi kører nu med to holdsskift om natten: 4 i det første 3 i set sidste. Det fungerer fint.

Nr. 6 overalt

Mads og Martin har lavet et xcel program med handicap-mål lagt ind for alle de både vi sejler mod.

På handicap ligger vi lige nu 6 overalt i ARC, men med meget lille margin til dem foran så vi speeder op.

Hilsen til alle fra Xpense

Thomas

Starten på Gran Canaria 22. december.

ARC

content-loader
content-loader
content-loader