Gå til hoved-indhold
Finnjollen får masser af eksponering i disse dage. Her ses en fra DM i 2008. Foto: HastingKapsejlads
Finnjollen får masser af eksponering i disse dage. Her ses en fra DM i 2008. Foto: Hasting

Michael Staal redegør for brug af sejl

Døm mig på mine handlinger i stedet for anonyme og falske anklager, skriver elitechefen på sin blog. Det sker efter at Jyllands-Posten anklager elitechefen for at misbruge sin position omkring brug af OL-sejlernes Finnjolle-sejl.

Af Troels Lykke |

Michael Staal skriver på sejlsport.dk:

De sidste par dage er kritikken af sejlerlandsholdet igen tiltaget. Der er stillet kraftige spørgsmålstegn ved den sportslige ledelse, og de resultater sejlerne og trænerne har præsteret i 2009.

Nu oplever vi også, at kritikken bliver meget personlig. Det giver jeg et svar på.

Jeg er glad for den opbakning, sejlerlandsholdet trods alt også får. Medierne har opdaget og erkendt, at der også sker gode ting. At der for eksempel er nye sejlere på vej frem, som kan supplere de nuværende stjerner. Tak for det.

Men måden vi griber ”debatten” an på, er usund for sejlsporten. Den måde er skadelig for holdet og det arbejde sejlere, trænere mm udfører. Senest har vi oplevet, at en kile bliver draget ind mellem os og Team Danmark.

Team Danmark er fejlciteret

Team Danmark er blevet fejlciteret, når sejlerne bliver kaldt dovne. Det faktum har Michael Andersen, direktør i Team Danmark, og jeg forhåbentlig fået slået fast nu. Vi har tillid til hinanden. Vi udfordrer hinanden på at blive endnu bedre i 2010.

Det her kan vi gøre bedre. Vi skal gøre det bedre. Kritik er godt. Debat er godt, og vi har tidligere haft for lidt debat.

Det vil glæde mig meget, hvis vi kunne etablere en konstruktiv og fremadrettet debat, for der er mange udfordringer foran os. Vi er kun mellem 25% og 50% af, hvad vi skal kunne i 2020, hvis vi skal være solidt plantet i top 10 i olympisk sejlsport. Men vi er på vej!

Anklaget for at misbruge min position

Jeg er blevet anklaget for at misbruge min position. Jeg bliver beskyldt for, citat: ”Allerede få måneder efter at Michael Staal i maj 2005 var tiltrådt som elitechef i sejlunionen, skiftede hans sejlgarderobe nemlig ham.”

Mit svar herpå er: ”Nej. Første gang jeg sejler med et brugt landsholdssejl er i maj måned 2007! Det er 2 år efter min tiltrædelse.”

Nedenfor, klik og se redegørelse, for hvilket udstyr, jeg har sejlet med. Det ligner mange andre fritidssejleres niveau. Nu er vasketøjet hængt til tørre. Døm mig på mine handlinger i stedet for anonyme og falske anklager.

Jeg har haft fordele

Jeg har haft fordele – ja. Men det har ikke været urimeligt eller på bekostning af andre – synes jeg. Der vil sikkert være nogen, som har en anden holdning. De kan så konstatere, at mine (og mine kollegers) fordele nu er væk.

Fremover vil jeg alene basere mig på køb af andre sejleres brugte udstyr, præcis som jeg gjorde for blot 2½ år siden.

Jeg har stor tillid til at sejlere, trænere, kraftcentre, alle medarbejdere i Team Danmark, sponsorer og alle vore andre samarbejdspartnere vil fungere sammen i et godt team i 2010.

Vi har meget arbejde foran os, og med en masse hårdt arbejde og en lille smule held, så når vi det meste.

Bedre til samarbejde med medierne

Jeg tror også på, at vi kan blive bedre til at samarbejde med medierne og de mange sejlsportsinteresserede i Danmark. Det skal være et af mine nytårsforsætter, at jeg gør mit til, at det sker.

Så længe jeg har en positiv opbakning fra de direkte involverede, så kan I også regne med, at jeg kæmper for holdet.

I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår.

Sejlerhilsener

Michael Staal

Michael Staal: Nu er vasketøjet hængt til tørre.

content-loader
content-loader
content-loader