Gå til hoved-indhold
Michael Staal sejler her med et helt nyt North Sejl i 2008 til Ofelia Cup. Sejlet, DEN 2, har ifølge vores oplysninger tilhørt Jonas Høgh-Christensen. Foto: Finnjolle.dkKapsejlads
Michael Staal sejler her med et helt nyt North Sejl i 2008 til Ofelia Cup. Sejlet, DEN 2, har ifølge vores oplysninger tilhørt Jonas Høgh-Christensen. Foto: Finnjolle.dk

Staal kan lukke sagen med bilag

Kommentar. Elitechefen er rost for at få styr på 'sorte' sejl hos OL-sejlerne. Nu må han selv få styr på sagen med at vise bilag eller kontoudtog. Selv siger Michael Staal, at han ikke snyder. Sejlsporten har brug for at sagen lukkes hurtigt.

Af Troels Lykke |

»Han (Staal, red.) har altid sejlet med Jonas og mine sejl,« siger Søren Holm til Jyllands-Posten.

Hvis det er sandt må elitechefen redegør for sine lån, køb via kontoudtog eller registreringer eller tilbagevise Søren Holms påstand, er vores holdning.

Det kan Michael Staal gøre som ingenting, så der ikke er tvivl om at han ikke har 'lånt' sejl eller fået dem uden betaling og måske solgt dem videre til en lav pris.

For det paradoksale er, som Jyllands-Posten skriver, at da Michael Staal tiltræder som elitechef i sejlunionen, begynder han som noget af det første at rydde op i kaosset omkring sejl og udstyr.

Dengang før 2005 købte sejlerne selv deres sejl og udstyr - og fik efterfølgende refunderet pengene af sejlunionen. Sejlerne solgte også selv udstyret videre, når grejet var blevet for slidt til topniveau.

Staal var imod sorte penge

Rygterne gik, og Michael Staal skulle i hvert fald ikke opleve nogen sejlere blive taget i at have tjent sorte penge på noget udstyr, som sejlunionen havde betalt.

Ifølge Dan Ibsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion, så har han ifølge Jyllands-Posten,  fortalt at Michael Staal til dato købt ét sejl og én mast af Dansk Sejlunion. Det skete i år i forbindelse med Michael Staals årlige personalesamtale.

Jyllands-Posten stiller Staal spørgsmål om sagen i dagens avis:

Søren Holm siger, at han afleverede syv sejl hos dig den dag (forår 2007). Er det forkert?

»Så mange synes jeg ikke, at det var. Men jeg kan ikke huske det. Jeg kan simpelthen ikke huske det. Jeg vil gerne have lov at sige: Jeg snyder ikke med det her. Jeg har fortalt dig den skinbarlige virkelighed.«

Men hvor er de syv sejl så henne i dag?

»Mit problem er, at jeg kan ikke huske, hvor mange sejl, han afleverede. Og så skal jeg tilbage og se, om det står på nogen lister over, hvad vi havde« …

Men har du ikke skrevet ned, hvad han afleverede?

»Jo, det vil jeg tro. Men det er jo lang tid siden.«

Men hvis I har et system, hvor I skriver ned, hvad der kommer ind, og hvad I sælger videre. Så vil det vel stå der, hvad han har afleveret?

»Ja. Men problemet er, at jeg ikke helt havde overblik over, hvad han havde dengang. Det har noget at gøre med, hvor meget han havde fra tidligere. Det var der en del usikkerhed om. Jeg overtog jo midt i et forløb. Så jeg havde ikke mulighed for at afstemme, hvad han afleverede,« siger Michael Staal til Jyllands-Posten.

Personalegode i Sejlunionen?

Minbaad.dk mener, at denne spørgsmål-svar udveksling råber på et svar. Hvor mange Finnjolle-sejl har Michael Staal brugt ud over det som Dan Ibsen lod ham købe?

Og har han betalt for dem? Eller er det et personalegode man har i Dansk Sejlunion, mens OL-sejlerne må opføre sirlige regnskab for køb og salg?

Vi ser frem til et svar. Er det hele en storm i et glas vand, har Staal fx sejlet med sejlene få gange eller er der andre formildende forklaringer?

Sagen er ikke noget dansk sejlsport har brug for, derfor bør sagen lukkes hurtigt.

Troels Lykke

Redaktør

content-loader
content-loader
content-loader