Gå til hoved-indhold
Michael Staal med et Høgh-Christensens sejl i 2008. Foto: finnjolle.dkKapsejlads
Michael Staal med et Høgh-Christensens sejl i 2008. Foto: finnjolle.dk

Sejlunionen har tillid til elitechefen

Generelt anser Dansk Sejlunion, at det er i orden, hvis elitechefen eller en anden træner låner grej til et stævne fra grejpuljen. Læs Sejlunionens kommentar, hvor Michael Staal fredes efter man selv har kontrolleret kontoudtog.

Af Troels Lykke |

Sejlunionen skriver til pressen i dag:

Jyllandsposten har i en artikel i dagens avis sat spørgsmålstegn ved elitechef Michael Staals håndtering af nogle episoder med forskelligt Finnjolle-grej.

Dansk Sejlunion har modtaget en grundig skriftlig redegørelse fra Michael Staal og har gennemgået alle relevante kontoudtog siden 2007, skriver Sejlunionen, der tilsyneladende ikke har ladet andre se denne dokumentation.

Men Dansk Sejlunion ser på denne baggrund ikke nogen som helst grund til at betvivle Michael Staal’s dømmekraft og måde at håndtere grejpuljen eller resten af eliteafdelingens administration.

Ikke noget uretmæssigt

Der er med andre ord intet, som indikerer, at han skulle have tilegnet sig noget udstyr uretmæssigt.

Finnjolle-klassen er en af de klasser, hvor det gennem årene er lykkedes Dansk Sejlunion at sælge mest af elitesejlernes brugte udstyr.

Dette skyldes ikke mindst, at der er et ganske aktivt Finnjolle-miljø i Danmark, blandt andet i Dragør, hvor Michael Staal bor.

Men også at Michael Staal selv gennem årene har gjort en aktiv indsats for at videresælge det brugte udstyr. Pengene fra salget af det brugte udstyr er blevet reinvesteret i OL-satsningen, så pengene på den måde igen kommer elitesejlere til gode.

Elitechefen må godt låne sejl

Generelt anser Dansk Sejlunion, at det er i orden, hvis elitechefen eller en anden træner låner grej til et stævne fra grejpuljen.

Der er normalt tale om ganske brugt grej, som topsejlerne ikke længere kan anvende. Ved at anvende grejet kan det endda fremme muligheden for salg, især hvis det går godt resultatmæssigt.

Oplysningerne om at Michael Staal skulle have anvendt brugte landsholdssejl i 2005 og 2006 er ikke korrekte, hvilket Michael Staal har dokumenteret i sin redegørelse overfor Dansk Sejlunion.

Har forklaret JP

Formanden for Finn-jolle klubben, Kenneth Bøggild har endvidere bekræftet overfor DS, at det ikke et ”DS sejl” som anvendes ved det nævnte stævne, EM/VM udtagelse i Dragør.

Dette er ifølge Michael Staal tillige forklaret Peter Ernstved, Jyllandsposten telefonisk den 21. december 2009, skriver Sejlunionen.

content-loader
content-loader
content-loader