Gå til hoved-indhold
Michael Staal i Idrættens Hus viser bilag og kvitteringer til minbaad.dk. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Staal i Idrættens Hus viser bilag og kvitteringer til minbaad.dk. Foto: Troels Lykke

Staal forklarer sig

Efter Jyllands-Postens artikler om elitechefens brug af Finnjolle-sejl er der nu ændret på reglerne. Vi har netop været i Sejlunionen og set kvitteringer og statistikker.

Af Troels Lykke |

Michael Staal holder ikke ferie mellem jul og nytår. Faktisk mødte vi kun fire medarbejdere i Sejlunionen, da vi besøgte stedet tirsdag 29. januar.

Michael Staal har brugt en del tid til at forklare sig efter at Jyllands-Posten mente, at OL-landsholdets elitechef havde misbrugt sin position ved at bruge OL-grej til sin Finnjolle hjemme i Dragør.

Men det har han ikke slår Sejlunionens bestyrelse fast og Staal forklarer det samme til minbaad.dk, hvorefter han viser bilag frem, hvor vi kan se at diverse OL-sejl fra Søren Holm og Jonas Høgh-Christensen er solgt til Finnjolle sejlere, som vi kender.

JP vil ikke på besøg

Til Jyllands-Posten sagde Finnjolle-sejleren Søren Holm om at aflevere sejl i april 2007 til Michael Staal:

"Jeg afleverede i hvert fald seks sejl, og flere af dem havde jeg aldrig brugt. Derudover afleverede jeg en mast. Senere ankom der endnu en mast, som jeg havde bestilt hos Wilke, men den blev afleveret direkte hos sejlunionen."

Michael Staal forklarer om det til minbaad.dk:

"Jeg har styr på de fem sejl og kan redgør for det, som jeg fik af Søren Holm og et af de fem er stadig til salg, derudover har jeg selv et, som jeg købt ved at leje min båd ud. Alle sejl er der redegjort for overfor Sejlunionen og bestyrelsen og Dan Ibsen og jeg har inviteret Jyllands-Postens journalist ud og se papirerne, men det ønsker journalisten ikke."

Det er ikke sjovt

Michael Staal ser noget slidt ud. Den her sag har trukket tænder ud, er vores vurdering. Om sagen siger elitechefen:

"Når usandheder bliver sat frem (i JP, red.), så er det ikke sjovt."

Staal  har nu forbudt ansatte i Sejlunionen og bruge brugte OL-sejl, for at lignende artikler ikke dukker op i landsdækkende aviser.

"Jeg og mine medarbejdere kan ikke bruge mere tid på denne sag om sejl. Det her går ud over alle," siger Michael Staal.

Regnskab med blandt andet Jonas Høgh-Christensen sejl, hvor der blev brugt 40 sejl på to år blandt andet efter test af stiv mast til OL 2008.

Michael Staal og medarbejder Bettina.

content-loader
content-loader
content-loader