Gå til hoved-indhold
Michael Staal får ingen forståelse fra JPs sportsredaktør. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Michael Staal får ingen forståelse fra JPs sportsredaktør. Foto: Troels Lykke

Finnjolle-grejsagen: Det handler om signaler

Rusk i sejlene, skriver JPs sportsredaktør Christian Thye-Petersen i en kommentar om elitechef Michael Staals brug af Finnjolle-udstyr.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions elitechef, Michael Staal, er en ivrig sejler, og det er det svært at klandre ham for, skriver JPs sportsredaktør Christian Thye-Petersen og han fortsætter i en kommentar i Jyllands-Posten.

Set fra sidelinjen, min i hvert fald, er det imidlertid noget mere særpræget, at vi her på avisen i de forløbne uger har kunnet fortælle, at Michael Staal i betydelig udstrækning har sejlet rundt i udstyr fra unionens grejpulje, som han selv oprettede med henblik på at sælge udstyret til fordel for elitesejlerne.

Vi (JP, red.) har blandt andet kunnet fortælle, hvordan Michael Staal har sejlet med sejleren Søren Holms så godt som ubrugte mast i halvandet år for derefter at sælge den til sig selv til 50 procent under nyprisen.

Det lignede en efterrationalisering

Elitechefen selv har kun dårlig samvittighed over, at han har måttet bruge så megen tid på at forklare sagen, generalsekretær Dan Ibsen har givet sin elitechef fuld opbakning og i øvrigt bemærket, at sejlunionen finder det i orden, at trænere låner fra grejpuljen.

Det lignede en efterrationalisering, men lad det nu ligge, for formand Carl Gerstrøm kunne dog i det mindste nå frem til en bemærkning om, at låneordningen "i princippet nok ikke er efter bogen", skriver Jyllands-Posten.

Formanden tilføjer dog, at det beskrevne holder sig inden for, hvad sejlunionen kan leve med.

Vel, lad mig da tillade mig den holdning, at trænere og elitechefer indlysende ikke skal ligge og sejle rundt i elitesejleres afleverede udstyr samlet i en grejpulje.

Det handler om signaler

Og det handler ikke om smålig misundelse over, at Michael Staal kan ride hen over bølgerne med ordentligt udstyr, men om en holdning til, hvilke signaler man som leder(e) sender til sin organisation.

Man kan blot håbe, at det ikke er udtryk for magtens arrogance, når sejlunionen reelt afviser sagen som betydningsløs, skriver Christian Thye-Petersen.

Kilde: Jyllands-Posten 

content-loader
content-loader
content-loader