Gå til hoved-indhold
arc 2009 x-50 sejlerKapsejlads

X-50er har sat motor - lovligt i ARC

Danskerne sætter motor i kapsejladsen for cruiserbåde på Atlanterhavet.

Af Troels Lykke |

Thomas Kiær, onsdag 2. december, skriver midt på Atlanten, båden X-50eren sejlede med de andre både fra Gran Canaria 22. november mod Caribbien:

Meget begivenhedsløs dag. Vinden er løjet det sidste døgn har vi haft ekstrem svag vind, men alligevel gået godt 180 mil for sejl.

Dagen har været ekstrem varm nærmest trykkende og svær, at opholde sig i solen, svage vinde og vi har ikke flyttet os meget.

Det er lidt belastende, især når man alligevel er så nær målet. Der har været en del diskussion omkring taktik og om vi er langt nok sydpå, nogle i racerdivisionen er gået hårdt sydover, og det kan være, at vi straffes, for at være for langt nordpå.

Vi startede motor - helt lovligt

Ved 6 tiden UTC dvs lokal tid kl 3 overgav vi os og startede motor. Dette er tilladt idet motortid modregnes i det endelige regnskab, hvor tiden ganges med en faktor og tillæges ens sejltid.

Ud fra grib files og vejrmelding burde vi få vind i løbet af det næste halve døgn, som burde holde sig til mål . Vi får se.

Der er ca. 3 timer til solnedgang og lige nu er det så varmt, at man næsten ser frem til det og til at luften vender tilbage.

Hilsen til alle fra Xpense

Thomas

content-loader
content-loader
content-loader