Gå til hoved-indhold
Ungdoms-VM, som det også kaldes, medførte et stort boom for 29er klassen i DanmarkKapsejlads
Ungdoms-VM, som det også kaldes, medførte et stort boom for 29er klassen i Danmark

29er og 29erXX VM til Århus i 2013

Sailing Aarhus har fået tildelt afviklingen af 29er og 29erXX VM i 2013. Det skete ved 29er klassens årsmøde, der blev afviklet i lørdags i forbindelse med EM i Spanien.

 

Af Troels Lykke |

Det er med stor glæde, at vi får tildelt dette VM”, siger Thomas Capitani fra Sailing Aarhus, ”vi har arbejdet på, at få et 29er verdensmesterskab til Århus siden 2008, hvor vi jo havde stor succes med at afvikle ISAF Youth Worlds.

Ungdoms-VM, som det også kaldes, medførte et stort boom for 29er klassen i Danmark, og den er nu populær som aldrig før, og det bliver første gang, der afholdes et VM i Danmark i klassen.

Vi er glade for, at vi nu kan give de mange dygtige danske sejlere et VM på hjemmebane og være med til at fremme klassen yderligere”

Tildelingen gælder også afviklingen af VM for 29erXX, som er en 29er med en high-powered rig, hvilket bla. omfatter større sejl, dobbelt trapez, højere mast og masthead spiler.

29erXX’en er designet med det entydige mål at blive udvalgt til OL-diciplinen ”female high performance dinghy”. Dansk Sejlunion arbejder for, at kvinderne også skal have en 2-personers High Performance jolle ligesom mændene.

Ved ISAF afstemningen i 2008 til OL London 2012 grej var 29erXX’eren kun én sølle stemme fra at bilve valgt, og mange forventer, at båden vil have chance for at blive valgt til OL i Rio de Jainero 2016.

”Det er fantastisk, at vi får et VM i denne klasse i Danmark så tidligt i dens OL forløb” siger 49er sejler og cheftræner Peter Hansen ”Vi har 10-12 gode besætninger i 29er klassen med OL 2016 potentiale, og det er fedt vi nu har et konkret VM mål at gå efter”.

Sailing Aarhus har også budt på VM for 49er i 2013 og her træffer klassens generalforsamling der afholdes næste uge i forbindelse med EM i Polen.

Sport Event Denmark, Sport Event Aarhus og Dansk Sejlunion støtter alle Sailing Aarhus offensive strategi for at skaffe internationale mesteskaber til Århus.

Næste år afholdes VM i A-Cat og i 2012 arbejdes på at få VM for Optimist til Danmark for første gang siden starten af 1980'erne, hvilket afgøres ved næste VM i Malaysia til vinter.

Og det helt overordnede mål er at byde på ISAF Worlds 2014, som er et samlet VM for alle de Olympiske sejlsportsklasser - det næste afholdes i Perth i slutnigen af 2011.

 

content-loader
content-loader
content-loader