Gå til hoved-indhold
29er XX er i spil til at blive ny OL-skiff for kvinderne. Og her har Danmark allerede 4 skrappe besætninger. Foto: 29erclass.orgUdstyr
29er XX er i spil til at blive ny OL-skiff for kvinderne. Og her har Danmark allerede 4 skrappe besætninger. Foto: 29erclass.org

Testsejladser for nye OL-både

ISAF inviterer til testsejladser for de nye OL-både 2016 - Skiff kvinder og Multihull mix. Testsejladserne skal foregå i Sydeuropa i foråret 2012.

Af katrine bertelsen |

International Sailing Federation (ISAF) besluttede i maj 2011, at der skal to nye discipliner ved OL 2016 i Rio de Janeiro:

  • Skiff jolle for kvinder
  • Multihull for mixed besætning (M+K)

Den endelige beslutning om udstyret skal tages på ISAF’s årsmøde i november 2012, og ISAF inviterer nu designere og bådbyggere til at tilmelde nye både til testsejladser for de to bådtyper. Hvert producent skal stille med to identiske, sejlklare både, som skal kunne sejles optimalt i konkurrence kondition. Testsejladserne forventes at tage en uge.

Begge de nye bådtyper skal blandt andet opfylde følgende kriterier:

  • Atletisk udfordrende for elite sejlere i hele verden
  • Visuel appeal for tilskuere, medier og sejlere
  • Designet til en kombineret besætningsvægt på 110-130 kg for Women Skiff og 120-140 for Multihull Mixed
  • Sloop rig  med assymetrisk spiler
  • Dobbelt trapez
  • Udstyr som begrænser unødvendige og stigende omkostninger
  • Måleprocedurer for udstyret må ikke være for belastende for en arrangør
  • Båden skal gerne kunne være i en 20 fods container (f.eks. 2-delt mast)

Endvidere kommer ISAF til at lægge vægt på producentens meriter, erfaringer, kapacitet samt effektiv global distribution.

Information om tid og sted for testsejladser vil blive offentliggjort senere, men de kommer for begge klassers vedkommende til at foregå i Sydeuropa i foråret 2012, og der kan evt. blive fastsat yderligere testsejladser.

ISAF vil senere invitere sejlunionerne til at nominere besætninger til testsejladserne, hvor de kan sejle og rapportere til en ISAF Evaluation Committee.

Ida Marie og Marie skal teste

Dan Ibsen fra Dansk Sejlunion siger til minbaad.dk, at Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen fra Århus Sejlklub er meget positive i at deltage i testsejladserne, mens det endnu står hen i det uvisse, hvem multihullbesætningen bliver.

Dan Ibsen mener, at der er to skiffbåde der tiltrækker sig særlig opmærksomhed, 29er XX og RS900. På multihull fronten står det meget åbent, men mon ikke producenterne har noget helt nyt i posen til os.

Læs mere her:www.sailing.org

Kilde: sejlsport.dk

Den nye RS900 er også i spil i kampen om den nye OL-klasse for kvinder. Foto: rsssailing.org

content-loader
content-loader
content-loader