Gå til hoved-indhold
øen Kelefesia hvor vi ankrerede i læ for vinden, men ikke dønninger. Ved højvande slog bølgerne over revet og vi lå i 2 meter dønning. Ingen nattesøvn, men uberørt natur uden sidestykke, skriver Jens Mohr Ernst.Tur
Her er vi ved øen Kelefesia hvor vi ankrerede i læ for vinden, men ikke dønninger. Ved højvande slog bølgerne over revet og vi lå i 2 meter dønning. Ingen nattesøvn, men uberørt natur uden sidestykke, skriver Jens Mohr Ernst.

Postkort fra Stillehavet

IMX 40-skipperen Jens Mohr Ernst fra Kerteminde, har endnu en gang sendt aktuelle ord til læserne på minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Jens Mohr Ernst er stadig på farten med hustruen og to børn. Han skriver:

Vi har nu været i Stillehavet i ca. 7 måneder. Bortset fra Papeete Tahiti, har vi ikke ligget fortøjet ved en eneste bro, som vi plejer hjemme. Ankring i mere eller mindre beskyttede bugte eller laguner er dagligdag.

De mest beskyttede steder er ofte de mindst attraktive, når vi prioriterer krystalklart vand, flotte koraller og godt fiskeri, da disse steder er slidte.

De største oplevelser har vi fundet, hvor kun få tør ankre. I den nordlige øgruppe på Tonga ”Vavau” fandt vi begge dele inden for lille afstand. I Port Refuge lå vi beskyttet ud for byen med en masse andre cruisere.

Der var hver dag kl 9.30 cruisersnet på VHF kanal 26 hvor man kunne følge med i alt fra vejrudsigter til den lokale sladder.

Der lå ca 50 cruisere herinde. Sejlede man 5-15 sømil kom vi ud i flotte omgivelser med typisk 5-10 både på de forskellige ankerpladser. 50 Sømil syd for Vavaugruppen ligger Haapaigruppen.

Her så vi kun få andre cruisere, men det flotteste og mest fiskerige vand vi har besøgt til dato. Samtidig var de lokale også meget imødekommende her.

Vi har derfor ligesom 3 modes her på Exabyte:

1 Trygge omgivelser omkring en by, hvor man kan ligge forholdsvis beskyttet og købe forskellige fornødenheder.

2 Sejlmode hvor vi er undervejs. Indbefattende vagtskift og fiskeri ved trolling.

3 Ankring på udsatte steder, betinget af det rigtige vejr og uden mulighed for indkøb. Typisk ligger vi sådanne steder i knap en uge, hvor vi snorkler, dykker, svømmer med hvaler, hiker og hugger kokosnødder.

Sådan lever vi for fuldt tryk med højt stressniveau i en periode inden vi sejler videre mod beskyttet ankerplads og proviantering.

Livet på Exabyte har fået sin faste rytme i de 3 forskellige modes og alle tager et ansvar i de daglige gøremål.

Vi er blevet ret glade for vores IMX’er.  I modsætning til de fleste andre sejler vi for sejl næsten altid. Vi har ikke helt den samme komfort som den gængse cruiser, men langt bedre sejlegenskaber i al slags vejr, hvilket vi alle sætter pris på.

Vi er nu nået til Tonga Tapu, som er den sydlige og tættest beboede øgruppe på Tonga.

Når vi har provianteret venter vi bare på det rigtige vejrvindue, så sætter vi kursen mod Opua New Zealand, der ligger 1100 sm mod syd. Her bliver vi sommeren over (jeres vinter) hvor vi venter besøg af gode venner og familie fra DK.

Sejlerhilsen

Jens Mohr Ernst

Følg familien: http://exaoceancruise.blogspot.com/

content-loader
content-loader
content-loader