Gå til hoved-indhold
Fast Find har en simpel en-knap-aktivering, trykker du på alarmen så sendes din GPS postion til SOK. Fast Find har også en kraftigt SOS-Flash funktion til nær-signalering.Udstyr
Fast Find har en simpel en-knap-aktivering, trykker du på alarmen så sendes din GPS postion til SOK. Fast Find har også en kraftigt SOS-Flash funktion til nær-signalering.

Ny personlig nødsender

Ryger du i vandet er Fast Find fra Furuno en ekstrem effektiv metode til at kommunikere en nødsituation til SOK.

Af Troels Lykke |

For få uger siden var en dansk OL-sejler uhyggeligt tæt på at drukne efter at hun røg i vandet med en anden gast ud for Tårbæk.

Skipperen kunne ikke finde gasterne efter båden kæntrede og derfor sejlede hun ind til land og slog alarm. Imens lå de to kvinder i vandet i over en time. 

Havde de to gaster i vandet haft den nye Fast Find, så var de formentlig blevet reddet langt tidligere, slår Troels W. Hansen fra Furuno Danmark fast overfor minbaad.dk.

Fast Find er en vandtæt 406 MHz Personal Location Beacon, med GPS-signal. Den kan bæres personligt og medbringes på søen eller i områder rundt omkring i verden hvor der er ringe eller ingen mulighed for kommunikation.  

Den er designet til sende direkte til globale 406 MHz Search and Rescue satellite system - signalet indikerer at du er i nød og har brug for øjeblikkelig assistance.

Tryk på enkelt knap

-Fast Find er lille og robust og har en kraftig 5W sendeeffekt. Den kan sagtens være i en lomme og aktiveres blot ved trykke på en enkelt knap.  Der er ingen mellemvej, når den er aktiveret bliver den ved med at sende i mindst 24 timer og vil næsten med garanti få dit nødsignal frem til rette vedkommende, siger Troels W. Hansen.

Fast Find'en vejer kun 150g og måler 34x47x106mm. Den er meget slagfast og er lavet til at virke ned til -20 grader. Batteriet kan holde i 5 år hvorefter det let kan udskiftes.

I Danmark bliver FastFind'en indkodet med ejerens fartøjs MMSI-nummer, et radiokaldenummer til båden. MMSI-nummer erhverves hos Søfartsstyrelsen og koster 750 kroner.

VHF-certificat og pris

Teknisk set skal man have et VHF-certifikat for at bruge Fast Find, men mon ikke at Søværnets Operative Kommando rykker ud første gang du trykker på alarmknappen. Fast Find koster 2.995 kroner.

www.furuno.dk

content-loader
content-loader
content-loader