Gå til hoved-indhold
Warrer og Hansen er ti kilo for lette. Foto: Christian Borch/sejlsport.dkKapsejlads
Warrer og Hansen er ti kilo for lette. Foto: Christian Borch/sejlsport.dk

Warrer og Hansen er ikke fede nok til 49eren

Jonas Høgh har stadig en spinkel chance for en medalje i Finnjollen ved For-OL, mens den lette 49er mest har æren at sejle for i lørdagens finaler ved For-OL.

Af Troels Lykke |

Henriette Koch og Lene Sommer blev nummer seks i dagens 470-jolle finale og slutter som skuffende som nummer 10.

Eks-verdensmesteren Jonas Høgh-Christensen har virkelig noget at sejle for, når han lørdag eftermiddag stævner ud til den sidste og afgørende sejlads ved For-OL i Weymouth.

Fredag fortsatte han nemlig sin meget stabile serie ved at sejle en femte- og sin femte 7. plads i hus. I den samlede stilling er han noteret for 58 point på 6. pladsen, hvilket giver ham 14 point op til franskmanden på tredjepladsen. Skriver DS til pressen.

Da placeringen i medal race tæller dobbelt, kan Jonas Høgh med andre ord gøre klar til lørdagens afsluttende sejlads med en spinkel chance for en bronze-medalje. Kravet er dels en sejr i det bare 30 minutter lange medal race, dels skal både den franske, spanske og kroatiske båd slutte helt i den tunge ende af det bare ti både store finalefelt.

49er skal på fedekur

Også den danske 49er med Jonas Warrer og Søren Hansen er klar til at sejle medal race lørdag.

Dagens sejladser blev afviklet i knap så blæsende vejr i forhold til de tidligere dage, hvilket bekom danskerne vel. De to sejladser indbragte placeringerne 5 og 10, hvilket placerer Warrer og Hansen samlet som nummer 10 á point med finnerne på 9. pladsen.

”Det er meget klart for os, hvad vi skal arbejde med. Det går bare lidt bedre for os, når det ikke blæser for meget. Vi skal have mere fart i kassen, når det blæser, for lige nu går det for langsomt,” lyder den korte analyse fra Jonas Warrer.

En af danskernes udfordringer lige nu er på deres samlede vægt i båden.

 

”Vi kan se, at vi vejer ti kilo for lidt i forhold til dem, der ligger i top fem her. Og man ligner bare lidt mere et taktisk geni, når man også kan følge med,” siger Jonas Warrer.

470-pigerne skuffende nummer 10

Dagens danske finaleislæt var i skikkelse af Henriette Koch og Lene Sommer. På forhånd havde de som 10. bedste kvindelige 470-besætning ikke mange chancer for at rykke frem i den samlede stilling. Så 6. pladsen i dagens medal race hjalp ikke på skuffelsen hos den danske besætning.

”Vi er glade for at være med i top 10, men overordnet er det ikke en god præstation. Vi føler, at vi gennem sæsonen er blevet bedre fra hvert stævne. Men de folk, som ligger og vinder i det her stævne, dem slog vi for få uger siden ved EM. Så det er klart, at vi er skuffede,” siger Henriette Koch.

Se web-tv interview med Henriette Koch og Lene Sommer på Sejlsport.dk…

Danske placeringer
Finnjolle, 10 sejladser
6. Jonas Høgh-Christensen (sejler medal race lørdag)

49er, 15 sejladser
10. Jonas Warrer og Søren Hansen (sejler medal race lørdag)

Slutstillinger
470 damer
10. Henriette Koch og Lene Sommer

Matchrace damer
10. Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov

Laser
23. Thorbjørn Schierup

RS:X damer
25. Lærke Buhl-Hansen

470 herrer
23. Henrik Søgaard og Tobias Manduro Nørbo

Laser Radial
25. Anne-Marie Rindom

content-loader
content-loader
content-loader