Gå til hoved-indhold
Ventetid var der rigeligt af under hold-dm. Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
Ventetid var der rigeligt af under hold-dm. Foto: Mathias Laugesen

Skovsere overlegne i holdsejlads

Der blev kæmpet med tåge og vindstille under det netop afholdte DM i holdsejlads. 15 hold deltog. Læs Mathias Laugesens beretning.

Af Mathias Laugesen |

Tåge og manglende vind forstyrrede afviklingen

Lørdag morgen vågnede sejlerne op til tyk tåge. Starten var planlagt til at skulle gå kl 9.00, men hurtigt besluttede arrangøren, Kaløvig Bådelaug og dommer Martin Frislev, at opsætte AP og vente til forholdene muliggjorde at kapsejle.

Desværre var vinden også fraværende indtil omkring kl 14.30 lørdag eftermiddag, hvorefter der blev sejlet 21 sejladser inden landbrisen igen forsvandt. Umiddelbart var der planlagt 49 sejladser lørdag.

Søndag var en tro kopi; vi oplevede igen tåge, vindstille og vakum, hvilket igen forsinkede fair afvikling af sejladser indtil kl 13. Alt i alt blev 40 ud af potentielt 74 sejladser gennemført i løbet af de to dage.

Matematikken blev afgørende

Formatet for sejladserne var opstillet således, at de 15 deltagende hold var opdelt i to indledende puljer. I og med at alle sejladser ikke blev gennemført skulle der bruges procentregning for at finde finaledeltagerne.

Dommerne måtte simpelthen udregne, hvor mange procent sejre de enkelte hold havde, i forhold samlet antal sejlede sejladser.

Desværre måtte enkelte hold sande, at de grundet seedningen, ikke kunne kvalificere sig til finalen på grund af den manglende mulighed for at møde alle hold fra egen pulje, hvilket også afgjorde hvem der skulle deltage i finalerne. - blandt andet blev, ellers velsejlende, sejlere fra Fredericia Sejlklub udelukket fra finalerne grundet det valgte kompromis. Men reglerne blev fulgt til punkt og prikke.

Finale og petit-finale

Grundet tidspres søndag eftermiddag besluttede dommerne, at der blev gået direkte fra den ufuldstændige indledende runde direkte til at finalesejladserne. Her havde hold fra Skovshoved og KDY (1) kvalificeret sig til kampen om guldet, hvorimod hold fra Egå og KDY (2) skulle sejle om bronzemedaljen.

Meget fortjent trak holdet fra Skovshoved det længste strå i guldfinalen, efter en meget flot weekend kun bestående af sejre. I Bronzefinalen vandt Egå over KDY (2).

Stort tillykke til sejlere og trænere fra især Skovshoved, men også KDY og Egå.

Mere holdsejlads

Hvert år, efter DM i holdsejlads, tænker mange sejlere og trænere: ”gid vi sejlede mere holdsejlads, det er så sjovt”, men desværre bliver det aldrig til noget. Jeg håber at flere klubber næste år vil forsøge at arrangere enten stævner eller træningssamlinger i netop holdsejlads. Det er et fantastisk sjov og lærerigt element i sejlsport.

content-loader
content-loader
content-loader