Gå til hoved-indhold
Screendump fra tractrac.comKapsejlads
Screendump fra tractrac.com

Kan redskaber gøre træning sjovere?

Er der overhovedet mulighed for at fx vinterteori bliver inspirerende? Læs Mathias Laugesens forslag.

Af Mathias Laugesen |

Teoriundervisning lyder umiddelbart kedeligt i de flestes ører. Men nogle få remedier kan faktisk hjælpe til at gøre vinterundervisning spændende.

Nye vinkler

Det er vigtigt at der fokuseres anderledes end i løbet af sommerhalvåret. Blandt andet kan man nyde stor fordel af billeder, video eller anden smart teknologi. Noget man ofte springer over når vejrudsigten er god.

Video

Mange trænere bruger utrolig lang tid på at optage video, men efterfølgende bliver det måske enten slettet eller kun hurtigt gennemset. I stedet bør man fokusere på at optage enkelte klip af bestemte situationer. Træneren bør lave en ”video-værktøjskasse” hvori der findes videoer af forskellige situationer. Fx ”den perfekte bagbordsstart”, ”den gode rullevending” osv.

Teoriundervisningen bliver utrolig meget nemmere og mere overskuelig. Men dermed ikke sagt, at man ikke skal opdatere værktøjskassen løbende.

Whiteboard og projektor

Til at fremvise video kan det være fordelagtigt at indkøbe en whiteboardtavle og en projektor, sådan at der kan ses video og tegnes på den samme tavle. Hvis videoen ikke skal vises til en større forsamling, men kun til en enkelt eller to, kan det også være smart med fx en Ipad, hvor videoerne kan indlæses direkte.

Sejlere kan selv optage

Flere sejlere har også investeret i kameratypen GoPro. Med et GoPro kamera får man mulighed for at optage fra mastetoppen, stævnen eller med kameraet siddende på hovedet, hvilket giver helt nye vinkler.

Se youtube linket hvor Patrick Döpping viser hvordan et topmærke bør rundes: www.youtube.com/watch

Regelundervisning

I stedet for at gennemgå regelbogen kan det være fordelagtigt lære reglerne ved computerspil. Se link: game.finckh.net/indexden.htm

GPS-tracking

Tracking kan også bruges som redskab. Indtil nu har TracTrac leveret enheder til en masse forskellige kapsejladser og heldigvis er de stadig gemt på deres hjemmeside. Desværre har man ikke faktorer som vind og strøm, men umiddelbart kan man evaluere på overordnede strategiske beslutninger.

"Eg. hvorfor startede A til bagbord, når han efterfølgende valgte at krydse feltet for at søge mod styrbord.??"  

Tractrac tilbyder nu også deres teknologi til dagligdagen. Det bliver spændende at se, om det kan svare sig at integrere i træningen. Hvem tør prøve? For mere info, se tractrac.com

 

Skriv endelig i kommentarfeltet hvis du har flere forslag til at gøre vinteraktiviteterne sjovere.

content-loader
content-loader
content-loader