Gå til hoved-indhold
Billedet er fra EM 2011 hvor forældrene måtte pleje sejlerne på afstand - gennem hegnet. Personerne på billedet har intet med nedenstående at gøre ellers. Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
Billedet er fra EM 2011 hvor forældrene måtte pleje sejlerne på afstand - gennem hegnet. Personerne på billedet har intet med nedenstående at gøre ellers. Foto: Mathias Laugesen

Behov for mere åbenhed fra bestyrelsen i OCD

I løbet af ugen er der debatteret heftigt omkring personalesagerne i OCD. Nu tidl. landstræner Mathias Laugesen opfordrer til åbenhed og dialog i stedet for mudderkastning og bestyrelses-stilhed.

Af Mathias Laugesen |

Behov for mere åbenhed

Bestyrelsen for en forening, eller i dette tilfælde, en klasseorganisation, har til formål at pleje medlemmernes interesse.

I løbet af den sidste uge, siden jeg skrev artiklen om den kollektive fritstilling af landstrænerene, er der løbet meget vand under broen. Og debatten har fået vind i sejlene. Desværre har bestyrelsen været meget tavs. Både i forhold problemstillingen men også i forhold til dialog med tidligere ansatte.

Faktisk er det, ifølge OCD’s vedtægter, et krav at føre protokol/referat hvor alle beslutninger indføres. Jeg håber selvfølgelig dette er blevet gjort. Men jeg håber endnu mere, at bestyrelsen vil gøre som tidligere bestyrelser og offentligøre deres beslutninger foruden grundlaget bag.

På ocd.dk finder man referater fra bestyrelsesmøder fra 2002-2009. Desværre ved jeg fra enkelte bestyrelsesmedlemmer, at eksisterende referater fra 2011 er mangelfulde ift. allerede trufne beslutninger, hvilket har gjort, at ikke alle bestyrelsesmedlemmer har haft mulighed for at sætte sig ind i de forskellige problemstillinger.

Dette har desværre bl.a.  forsaget de interne stridigheder vedrørende udvælgelsen af et bestyrelsesmedlem som landstrænertræner.

 

Trænere har sendt et ”åbent brev” på ocd.dk

Frederikke Linde, Jeppe Bregendahl, Patrick Juhl og jeg har i debatten på ocd.dk fremlagt vores formulering af problemstillingen. Som det fremgår, er vi ikke interesserede i at skriftligt genansøge til landstrænerposterne så længe at bestyrelsen forbliver i stædig stilhed og forsøger at tvinge os i knæ.

Som det kan læses i brevet, opfordrede vi for fire uger siden til konstruktiv dialog med vores løsningsforslag. Desværre endte vores forslag med den kollektive fyringsrunde.

Læs selv indlægget nederst på siden: ocd.dk/con15.php4

 

Eskaleret engagement

Netop bestyrelsens engagement i denne sag er eskaleret. Sagen bliver desværre kun værre jo længere de holder vejret. Vi trænere holder meget af børnene, arbejdet, udfordringerne, samarbejdet osv., men vi ønsker os, selvfølgelig ikke, uretfærdigt behandlet.

Derimod ønsker vi en bestyrelse der tager skeen i den anden hånd og kommer ud af busken til fordel for alle parter.

 

Udvælgelse af nye trænere

På ocd.dk finder man et jobopslag hvor de søger nye trænere. Uden jeg vil blande mig i, hvem der har skriftligt ansøgt og hvem der ikke har, ved jeg desværre, at enkelte desperate personer fra OCD’s bestyrelse, har være meget aktive de sidste par dage, i forhold til at forsøge at ansætte endnu flere bekendte og egne arbejdsrelationer fra andre sammenhænge.

Dette kan selvfølgelig ende med at tjene børnene både godt og skidt, men jeg håber de snart vil offentliggøre deres valg og beslutninger.

 

Hvis interesse varetages?

Selvfølgelig bør varetagelsen af sejlernes interesse være i højsædet, og jeg håber også at den siddende bestyrelse vil stå til fuldt ansvar for både tidligere og kommende beslutninger. Jeg kan kun konstatere, at jeg desværre ikke er blevet tilbudt at fortsætte som landstræner.

 

Sejlerne følger debatten

Både på nettet og på havnen spreder problemstillingerne sig. Sejlerne er nu også begyndt at følge med i debatten, men har så vidt jeg ved, ikke blandet sig endnu.

Problemet er bare, at det i realiteten er dem det hele drejer sig om.

Landshold, udviklingshold, talenthold og optimus har flere forestående lejre i løbet af den kommende vinter, men ingen ved endnu hvad man reelt køber sig til.

 

Hvordan kommer vi videre?

Hvordan løses problemstillingen? Jeg vil kun opfordre til at bestyrelsen løfter panden, åbner op og starter dialog med alle interessenter – vi bør i fællesskab støtte op om sejlerne, ikke bekæmpe deres udvikling.

content-loader
content-loader
content-loader