Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Foto: Søren Svarre

Underskud og magtkamp i Kerteminde Sejlklub

På en ekstraordinær generalforsamling i Kerteminde blev formand Dorthe Hindsgaul genvalgt. Hun gik ellers i august efter kritik fra Flemming Kold. Klub skal ikke deles i to med en ny eliteafdeling.

Af Troels Lykke |

På en ekstraordinær generalforsamling, som mere end 100 af klubbens medlemmer var mødt op til, blev klubbens problemer, der ikke mindst er af økonomisk art, debatteret, og alt endte i fred og fordragelighed.

Fungerende næstformand op til generalforsamlingen, Peer Schröder, kunne indledningsvis oplyse, at et tidligere omtalt forslag om at dele klubben i to ved at udskille elite-aktiviteterne til en selvstændig enhed med navnet Sail Event Fyn, var blevet trukket tilbage. Det skriver fyens.dk.

-Forslagsstillerne ønsker at gennemarbejde deres forslag bedre, forklarede Peer Schröder, der tilføjede, at medlemmerne senere vil blive inviteret til en aften, hvor Team Danmark fortæller om elitesport.

Tal på underskuddet
Videre kunne Peer Schröder oplyse, at der nu er ved at være overblik over klubbens økonomi.

-Det tegner til, at vi får et driftsunderskud på ca. 135.000 kroner samt afskrivninger på 149.000 kroner. Underskuddet skyldes ikke, at nogen har overskredet deres budgetter, men at der generelt har været større udgifter og mindre indtægter end budgetteret, sagde han.

Flere medlemmer stillede bekymrede spørgsmål til den økonomiske situation. De fik bl. a. det svar, at klubben har penge nok til at dække årets underskud.

Der blev en del debat om det manglende overblik over økonomien i klubben.
Niels Høj, der, uden modkandidat, modtog genvalg som formand for økonomiudvalget, understregede, at han ønsker et nyt regnskabssystem, der sikrer større gennemsigtighed, så forretningsudvalget hele tiden har 100 procent overblik, og han ser også gerne, at alle udgifter betales fra centralt hold.

Topstyring
Der var heller ingen modkandidat til formandsposten: Dorthe Hindsgaul blev genvalgt med et meget langt bifald.

-Det har hele tiden været mit klare mål at samle klubben og at skabe klare mål og visioner samt et gennemsigtigt regnskab. Det har været noget op af bakke at få alle med på den ide. Men det er stadig mit mål. Vi skal have lavet en klubplan, understregede Dorthe Hindsgaul.

-Og så har jeg lært, at den flade struktur ikke duer. Det er nødvendigt med en grad af topstyring, siger hun til fyens.dk.

Den høje bølgegang i sejlklubben startede på et repræsentantskabsmøde midt i august.

Efter kritik fra Flemming Kold trådte Dorthe Hindsgaul, Ole Gorm Larsen og Nils Høj sig øjeblikkeligt tilbage fra deres poster.

Tidligere formand Peer Schröder blev udpeget som næstformand med hovedopgaven: Red trådene ud. Flemming Kold deltog ikke i den ekstraordinære generalforsamling.

Kilde: fyens.dk 

content-loader
content-loader
content-loader