Gå til hoved-indhold
29er sejlere under det populære stævne SailXtreme. Foto: Troels LykkeKapsejlads
29er sejlere under det populære stævne SailXtreme. Foto: Troels Lykke

Ung sejler truet med blacklistning af Kerteminde Sejlklub

En sejler tilmelder sig Sail Extreme 2011, men kan ikke sejle stævnet og framelder sig. Det kan han ikke, og bliver siden truet med sanktioner af stævneledelsen. DS-ansat har forståelse for truslen.

Af katrine bertelsen |

Er det OK at true en sejler med sanktioner, hvis man har tilmeldt sig et stævne, og alligevel må melde fra?

Det har en ung Hellerup-sejler været ude for, og han var så forundret og ærgerlig, at han spurgte minbaad.dk om vi ville undersøge sagen.

Den unge sejler Frederik Berg fra Hellerup Sejlklub skriver til Sail Extreme, efter han er blevet rykket for betaling:

”Situationen er jeg meldte mig til (Sail Extreme) i god tid for længe siden. Siden da viste det sig, at jeg ikke kunne komme alligevel pga. en fødselsdag og derfor har jeg ikke betalt, men slettede min tilmelding. Jeg mener også at jeg gjorde dette inden sidste tilmeldingsfrist.

Svaret fra Sail Extremes stævneleder Flemming Kold lyder:

Jeg vil derfor endnu engang gøre dig opmærksom på at tilmeldingen er bindende, og at vi vil indberette dig til DS/DIF, hvis du ikke betaler. En indberetning betyder at du ikke kan stille op i nogle stævner eller for den sags skyld andre idrætsstævner, før du har betalt det skyldige tilmeldingsgebyr til os!

Den var ny!

Her på redaktionen har vi ikke hørt om sådanne sanktioner før, og prøver derfor at finde ud af om der ligger nogle regler eller andet, der giver mulighed for det.

Først prøver vi at ringe til Dansk Sejlunions kapsejladsansvarlige, Mikael Jeremiassen.

Han kan ikke hjælpe os med at finde ud af, om der er nogle regler om emnet, men siger at han personligt da godt kan forstå Sail Extreme truer sejlerne, og at der er flere sejlere der har prøvet at slette deres tilmelding på Sail Extremes tilmeldingsside.

- Det er jo ærgerligt at tro man har X antal deltagere, og så bliver de bare væk, lyder det fra DS kapsejladsansvarlige.

Bjørn-Anker Møller: Det er at skyde over mål

Det blev vi ikke så meget klogere af, så vi fortsætter jagten på et svar. Næste mand i rækken er Bjørn Anker Møller fra DS Appel og Regel-udvalg.

Han lyder overrasket over spørgsmålet og siger, at det har han aldrig hørt om før.

- Det er der ikke nogen regler om, og det er da at skyde lidt over målet, at ville indberette en sejler for manglende betaling, siger han.

Hvad står der i indbydelsen

I Sail Extremes indbydelse står der klart at, ”både, som opfylder betingelserne for at deltage, kan tilmeldes på (... ) senest den 23. maj 2011. BEMÆRK at tilmeldingen først er gyldig, når betalingen er registreret på vores konto!”

Så der står altså ikke noget om straffesanktioner eller andet, der ifølge god forretningsskik burde være anført, hvis det var det det handlede om. Og de skriver selv at tilmeldingen først er gyldig når betalingen er faldet.

Så konklusionen må være, at det er noget Sail Extreme selv har fundet på, uden at tjekke om der er mulighed for at føre sanktionerne ud i livet. Og det er ikke så heldigt, især ikke når det er unge mennesker det handler om. Det er heller ikke heldigt, at DS ikke har fælles fodslag, når det gælder regler og sanktioner.

Udtaler sig i morgen

Stævneleder Flemming Kold ønsker ikke at udtale sig til minbaad.dk i dag, men lover at han vil undersøge sagen, og komme tilbage med et svar i morgen.

Har du prøvet noget lignende, så skriv til os på katrine@minbaad.dk og send din historie.

content-loader
content-loader
content-loader