Gå til hoved-indhold
Efter fem sejladser ligger brdr. Bjørnholt på en 4.plads i ungdomsfeltet. Foto: IHCAKapsejlads
Efter fem sejladser ligger brdr. Bjørnholt på en 4.plads i ungdomsfeltet. Foto: IHCA

Hobie Cat U-EM: Bjørnholt på 4.plads

Det er sidste sejladsdag til de indledende sejladser til EM for Hobie Cats i Østrig. Efter fem sejladser ligger brdr. Bjørnholt på en 4, plads i Youth-klassen. De er sikret en plads i Gold-fleeten.

Af katrine bertelsen |

EM for Hobie på Neusiedler søen i Østrig har budt på temmelig hårdt vejr. Om sejladserne lørdag kan det konstateres, at det eneste tidspunkt katamaranerne havde samme opretstående position var på startlinjen.

Mange måtte ud at bade, og det var en kamp at gennemsejle banen uden at vælte.

Danmark stiller med tre hold, to ungdomsbesætninger og en enkelt senior.

Hobie 16 SPI Youth sejler deres sidste sejladser i dag, før det går løs til det egentlige VM.

Efter fem sejladser i ungdomsklassen, ligge brdr. Bjørnholt fra Svendborg Sunds Sejlklub på en samlet 4. plads med 24 point. Den førende franske båd har fem point.

På en 17. plads ligger den anden danske ungdomsbesætning, minbaad.dks Rasmus Antoft og Martin Hjortlund Christensen fra Horsens Sejlklub med 60 point.

Brdr. Bjørnholt kan være helt sikre på en plads i Gold fleeten til det egentlige EM der starter i morgen. Det er nok mere tvivlsomt om Antoft/Hjortlund klarer det.

I Hobie SPI Cup finder vi den tredje danske båd med Flemming Nilsson og Laila Fröhlich fra Hornbæk Sejlklub. De ligger på en 17. plads i deres felt, og sejler også deres sidste sejladser i dag.

I aften er der Cut-party, hvor sejlerne inddeles i henholdsvis guld- og sølvfleets.

Mere end 50 team er sikret en plads i Gold fleeten, enten ved deres placering på ranglisten eller ced resultaterne af de indledende sejladser. Der er plads til 65 både i Gold fleeten.

Dagen i dag vil vise, hvem der lander hvor. I morgen går det så løs til det egentlige EM, der sejles uden genakker.

Her kan de danske sejlere få sig en ordentlig omgang klø og et par interessante overraskelser, da guldfeltet helt sikkert kommer til at rumme en del garvede sejlere og forhenværende EM- og VM-vindere. Og da ungdomssejlerne er vant til at sejle med genakker, kan det komme til at knibe lidt med farten på læns.

Se alle resultater her: www.multi-europeans2011.at

Rasmus Antoft og Martin Hjortlund. Foto: IHCA

content-loader
content-loader
content-loader