Gå til hoved-indhold
Daniel og Nikolej Bjørnholt var ved at vælte i en start, det kostede en tur på land, for at reparere båden. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Daniel og Nikolej Bjørnholt var ved at vælte i en start, det kostede en tur på land, for at reparere båden. Foto: Katrine Bertelsen

Protest til DM for Hobie Cat

Weekendens DM for Hobie Cat i Vallensbæk fik både dramatik og protest. Sejren i Hobie Cat 16 SPI gik til Brødrene Bjørnholt, og Kaarsberg/Norup vandt i Wild Cat.

Af katrine bertelsen |

Ialt 14 Hobie Cats deltog i DM i Vallenbæk i weekenden. Hobie 16 klassen – der ellers plejer at kunne samle nok både til et officielt DM – måtte i år nøjes med et uofficielt DM, da der ikke var deltagere nok til at opfylde DS statutterne.

I Wild Cat/Tiger klassen deltog fire både, hvoraf en måtte udgå med flækket storsejl, og en aldrig dukkede op.

Lørdag valgte hovedparten af deltagerne at gå på land efter 3. sejlads, mens startproceduren til 4. sejlads allerede var gået i gang.

Baneleder Michael M. Andersen valgte at skyde sejladsen af, da der ikke var megen pointe i at starte en sejlads med en deltager.

Det udløste en protest fra den ene båd, der blev på banen, og der blev rejst krav om godtgørelse. Protesthandlingen blev udskudt til søndag, men afgørelsen blev, at den enlige båd fik godtgørelse jfr. Regel 62, og alle de andre kunne indkassere en DNC (Did Not Come).

Knækket rorpindsforlænger

Søndag lagde ud med høj sol og moderat vind, men ifølge sejlerne var der temmelig store bølger. I femte sejlads lavede brødrene Bjørnholt fra Svendborg Sunds Sejlklub en bøf i starten, der kostede dem en knækket rorpindsforlænger. Det kom der en del råberi ud af, og brødrene måtte gå på land for reparere båden. De var dog tilbage på banen, og sejlede de to sidste sejladser med ene førstepladser.

Protesten sendte Rasmus Antoft og Martin Hjortlund, Horsens sejlklub, ned på en tredjeplads, mens Mark Landry og Christian Mørk fra Middelfart Sejlklub tog 2.pladsen.

I Wild Cat-klassen vandt David Kaarsberg og Michael Norup fra Vallensbæk Sejlklub, med Jan Jensen og gast – også Vallensbæk Sejlklub – på en 2.plads.

Det var især de yngre Hobiesejlere der valgte at blive væk fra stævnet.  Klasseforeningens formand David Kaarsberg siger til minbaad.dk.

- Måske var indskuddet på 900 kr for højt. Vi skal nok tage mere hensyn til, at der er mange ungdomssejlere, der ikke har så mange penge at gøre godt med.

Det skal med, at i prisen var inkluderet en tre rettes menu til regattamiddagen lørdag aften.

- Vi var også lidt for sent ude, mht. indbydelse og andre ting. Men det skal vi diskutere i bestyrelsen, så vi kan gøre det bedre til næste år, slutter David Kaarsberg.

På trods af indskuddets størrelse var de fleste enige om, at de fik ”value for money” og Vallensbæk Sejlklub fik stor ros for afviklingen af både stævne og gode forhold på land.

Se hele resultatlisten her:www.vallensbaek-sejlklub.dk

Vindere i Hobie cat 16 SPI: Christian Mørk (tv), brødrene Bjørnholt og Martin Hjortlund og Rasmus Antoft.

David Kaarsberg og Michael Norup vandt i Wild Cat.

Der var en del buler på Køge Bugt.

Kaarsberg/Norup i fin stil.

content-loader
content-loader
content-loader