Gå til hoved-indhold
To stolte og glade brødre Nikolaj (tv) og Daniel Bjørnholt i Arzon, Frankrig. Foto: Helge JacobsenKapsejlads
To stolte og glade brødre Nikolaj (tv) og Daniel Bjørnholt i Arzon, Frankrig. Foto: Helge Jacobsen

Guld til Bjørnholterne i Hobie Cat 16 Spi

Mens der kæmpes til OL i Weymouth, sejles der EM for Hobie Cats i Frankrig. Daniel og Nikolaj Bjørnholt har sejlet guldet hjem, og er blevet ungdomsmestre til EM i Hobie Cat 16 Spi.

Af katrine bertelsen |

ISAF Youth Worlds i Dublin Bay, Irland i juli var nedtur for brødrene Bjørnholt, der måtte nøjes med en 6.plads. VM for ungdom i Irland blev sejlet i SL 16, ikke brødrenes favoritbåd.

Så meget desto mere er sejren sød for Daniel og Nikolaj Bjørnholt, med guld i ungdomsklassen Hobie Cat 16 SPI til EM i Arzon, Frankrig.

I en særlig klasse for voksne SPI sejlere tog Flemming “Flemze” Nilsson og Laila Frölich fra Hornbæk en 6.plads.

Christian Antoft skriver til minbaad.dk fra Frankrig:

De to første dage var med hård luft, skybrud og hagl og to meter høje bølger. De efterfølgende dage gik vinden helt ned, så sejlerne fik prøvet hele vindspektret af.

Det endte med et overbevisende Europamesterskab for Ungdom hvor Bjørnholterne kunne lægge afstand til de nærmeste konkurrenter med hele 23 point.  Det er første gang Danmark har fået guldmedalje til et ungdoms EM for Hobie 16 SPI.

Der er altid god stemning i danskerlejren, dog må jeg sige at den pt er ekstra god.

I lejren er også Rasmus Antoft og Martin Hjortlund, som også var helt fremme i den hårde luft, men ikke kunne følge de lettere besætninger i den lette luft, og sluttede som nr. 14.

Christian Mørk og Nikolaj Due sluttede som nr. 25 og Mikkel Hougaard samt Stine Thomassen endte på en 32.plads.

De næste dage sejles det egentlige EM, hvor alle sejler mod alle, unge som ældre besætninger.

To danske både i Guldfleeten

EM er delt op i en Guld- og en Sølvfleet, vor Bjørnholterne og Antoft/Hjortlund sejler i Guldfleeten. Efter tre sejladser, ligger brødrene Bjørnholt på en 11.plads, og Antoft/Hjortlund på en 47.plads.

I Sølvfleeten deltager tre danske både hvor Christian Mørk og Nikolaj Due ligger på en 10.plads, Flemming “Flemze” Nilsson og Laila Frölich på en 21.plads og på 42. pladsen ligger Mikkel Hougaard og Stine Thomassen

Der deltager 240 både til EM for Hobie Cats, der slutter d. 4. august. Stævnet er åbent for Hobie Cat 16, Hobie 14, Wild Cat, Dragoon og Hobie Tiger

Du kan se mere om stævnet og se flere resultater her.

content-loader
content-loader
content-loader