Gå til hoved-indhold
Crash og kæntringer prægede topmærke-rundingerne tirsdag og onsdag. Foto: Thomas BrücknerKapsejlads
Crash og kæntringer prægede topmærke-rundingerne tirsdag og onsdag. Foto: Thomas Brückner

Breakdowns og action til EM for Hobie Cats

Europamesterskabet for Hobie Cats har været præget af skiftende vejrforhold. Neusiedler see er ikke dybere end, at man kan bunde over hele søen. Se vilde action billeder.

Af Rasmus Antoft og Katrine Bertelsen |

I alt har seks Hobie-bådklasser kæmpet om europamesterskaberne på den østriske sø, Neusiedler see ved byen Breitenbrun. Søen er ikke dybere end, at man kan bunde over det hele. Bunden er en blanding af ler og slam, og adskillige både har enten bukket eller knækket bovspryddet ved at næsedykke.

Fire danske både deltog i klassen Hobiecat 16 (med og uden spiler) og to både i Wildcat klassen.

Hygge og socialt samvær

Tro mod "The Hobie way of life" har der været fælles spisning og hygge på land. Alle 20 danskere – sejlere, forældre og supportere – har spist og hygget sammen.

Imellem sejladserne har de danske både lagt sig på siden af hinanden for at slappe mellem sejladserne. Ikke fordi hårdt vejr har præget stævnet, men nærmere fordi omstarter og let vind har været fremherskende.

Mange omstarter

Den lette vind blev årsag til mange omstarter. Onsdag blev der kun sejlet to sejladser – men der var seks omstarter. Baneledelsen har været nødsaget til at bruge blackflag som har været oppe det meste af tiden. Desværre blev Brd. Bjørnholt diskvalificeret i en sejlads på en BFD.

De fleste dage har der været let vind tirsdag og onsdag var der dog vind, alt for meget vind.

Vinden var så kraftig, at den har ligget over grænsen for hvad der burde være muligt at sejle i. Alligevel valgte baneledelsen at sende sejlerne på vandet. Resultatet af det var Action!

Uheld har forfulgt danskerne

Rasmus og Martin knækkede deres trapez i toppen og måtte sejle i land for at skifte den. Efter den var skiftet gik de på vandet for at sejle den sidste sejlads. Spileren bliver sat, Martin stiller sig ud i sin trapez – og falder i vandet. Trapezen knækkede simpelthen – igen...

De var ikke de eneste der var uheldige. Også brdr. Bjørnholdt har knækket entrapezwire og Flemming Nilsson ”Flemse” har lavet en flænge i sin forbro.

Lavbundet sø

På grund af søens dybde, som ikke er dybere end 180 cm – nogen steder lavere, har flere både knækket eller bukket bovspryddet. Da det blæste og bølgerne begyndte at vise sig, så klappede rorene op når bådene var nede i bølgedalene.

Når katamaraner falder af, lægger det et meget stort pres på læ skrog. Så hvis man rammer en skæv sø eller har vægten for langt fremme, dykker den ned under vandet. Flere både var så langt nede at dykke, at der sad mudder på begge stævne

Når problemerne har vist sig, så har mange været behjælpelige. Rasmus Antoft og Martin Hjortlund havde problemer med deres rorsystem og inden længe stod adskillige topsejlere for at få det justeret så det passede.

Hjemturen var lang. Flemse og Laila fra Hornbæk tog turen Østrig/Hornbæk i et stræk. Søndag mødte minbaad.dk Flemses kone, Jacqueline, i Hornbæk, der fortalte at han lå hjemme i haven og sov, fuldstændig udmattet over europamesterskabet og hjemrejsen, der tog 20 timer.

De danske både fik ikke topplaceringer, men må alligevel siges at have gjort det godt, i felter hvor mange tidligere europa- og verdensmestre deltog.

Gold fleeten, 64 deltagende både:

8. plads: DEN 113326 Daniel Bjørnholt og Nicolaj Bjørnholt fra Svendborg Sunds sejlklub

38.plads:DEN 113325 Rasmus Antoft og Martin Hjortlund Christensen fra Horsens Sejlklub

Silver fleeten,  43 deltagende både:

26. plads: DEN 108936 Anders Domino og Stine Thomasen Bøgetofte fra Horsens Sejlklub

22. plads: DEN 109645 Flemming ”Flemse” Nilsson” og Laila Fröhlich fra Hornbæk Bådeklub

Hobie Wildcat, 15 deltagende både:

8. plads DEN 352 Jan Jensen og Penny Wyon fra Vallensbæk Sejlklub

11. plads DEN 199 Michael Norup og David Kaarsberg fra Vallensbæk Sejlklub

Se alle resultater her: www.multi-europeans2011.at

 

content-loader
content-loader
content-loader