Gå til hoved-indhold
På billedet ses Sophie Haumann hygge sig i spansk selskab med vinderen Luis Cabrera. Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
På billedet ses Sophie Haumann hygge sig i spansk selskab med vinderen Luis Cabrera. Foto: Mathias Laugesen

Spansk og italiensk sejr til Opti-EM

Vinderne er fundet til europamesterskabet i Optimistjolle i Portugal. Amanda Ammundsen blev bedste danske pige. Læs grundig rapport fra landstræneren Laugesen.

Af Mathias Laugesen |

Desværre blev det ikke til danske toppræstationer ved det netop overståede europamesterskab for optimistjoller.

De danske sejlere har dog fået en masse erfaringer i bagagen, de kan tage med sig videre. Faktisk var de to sejlere, Marcus Kirketerp og Christian Torp, kun henholdsvis 12 og 13 år gamle. 

Bedste danskere

Amanda Ammundsen blev bedste danske pige på en samlet 16. plads, hvilket er dårligere end sidste år, hvor Amanda sejlede en 13. plads hjem ved europamesterskabet.

Amanda var i særdeleshed god til at sejle stabile placeringer, men hun endte desværre med en OCS og en BFD. Hos drengene levede Ulrich Svarrer desværre ikke op til egen forventning og endte på en samlet 24. plads.

Erfaring er vigtigt

Ulrich og Amanda deltog sidste år i henholdsvis VM og EM i opti. Netop psykologiske erfaringer fra større stævner er formentlig årsagen til, at de begge præsterede bedst blandt de danske sejlere.

Vinderne

Hos pigerne vandt italienske Francesca Bergamo. Hun var i forvejen forsvarende mester og sluttede med kun 22 point efter de 12 sejladser. Luis Cabrera, fra Spanien, vandt hos drengene, men med hele 62,3 point.

Begge vindere var fundet efter 11 sejladser, altså inden sidstedagen. De endelige resultater kan findes på dette link: http://tavirasailing.org/uk/nextevent/theevent/1/Ioda+european+champIonshIp.html

Sejlerne sejlede med gps-enheder fra TracTrac

Vi har gennem stævnet lagt en del energi i at se på tracking. Det har været et godt redskab til at evaluere på både gode og dårlige sejladser hos den enkelte sejler.

Især er det fordelagtigt at kigge på taktiske beslutninger, hvilke har kostet de danske sejlere mange point gennem de 12 sejladser, der blev sejlet.

Især på andet opkryds havde de problemer med at holde hovederne kolde og sejle taktisk korrekt. Tracking kan findes på http://www.tractrac.com/

1. plads

Af de danske deltagere formåede kun Georg Lauritsen at sejle først over målstregen. Dette giver et kæmpe selvtillidsboost og ”prikken” var også et stort ønske for de andre danskere.

Selvom at vi ikke levede helt op til forventningerne generelt set, er det vigtigt at bringe både gode minder og dårlige erfaringer med sig hjem.

EM i holdsejlads

Eftersom det danske hold endte som 8. nation efter de 12 sejlader, har de kvalificeret sig til europamesterskabet i holdsejlads, hvilket sejles på Lago de Ledro i Italien fra 23-28. August.

Det sociale aspekt

Ud over det sejladsmæssige blev der både deltagerne imellem, men også fra arrangørernes side, opfordret til at socialisere og starte ”facebooking” hinanden. De sidste aftener blev der også byttet alt fra landsholdsveste til jakker og andet med de andre nationer.

På holdet har humøret været fantastisk både på land og på vandet. Dette kan blandt andet ses i holdets 4 videodagbøger der findes på youtube.com – søg på ”european championship optimist 2011”

 Kommende stævner

I løbet af sommeren vil der komme indlæg fra NM i Sønderborg, tysk mesterskab i Kiel og EM i holdsejlads.

 

content-loader
content-loader
content-loader