Gå til hoved-indhold
Flemze og Laila tog sig en badetur. foto: Erik OlsenKapsejlads
Flemze og Laila tog sig en badetur. foto: Erik Olsen

333 Cup i Middelfart – stunts og havarier

22 Hobie Cats, fordelt på fire klasser, kæmpede i weekenden med regn og blæst i Middelfart. Sejren i Hobie Cat 16 SPI gik ikke overraskende til Brdr. Bjørnholt.

Af katrine bertelsen |

Adskillige kæntringer, et par tabte master og en tur på sygehuset var blandt ingredienserne til weekendens 333 Cup i Middelfart.

Stævnet der de seneste år har haft problemer med for lidt vind, fik i weekenden revance og fuld valuta for pengene. Regnen væltede ned og vinden kom fra skiftende retninger, så der blev byttet en del rundt på placeringerne.

I Hobie Cat 16 SPI klassen var der kamp om pladserne frem til sjette og sidste sejlads, som Nikolej og Daniel Bjørnholt fra Svendborg Sunds Sejlklub vandt foran Emil Landry og Jacob Dannefer, Middelfart Sejlklub, med Rasmus Antoft og Martin Hjortlund, Horsens Sejlklub på en 3. plads.

Også tre Hobie Cat 16 “Classic” deltog i SPI feltet, men måtte konstatere at der er mere fart med en genakker. De tre både gik i mål 20-30 min. efter den første Hobie SPI, så det gav lidt ventetid mellem starterne. Bedste båd uden genakker blev tyskerne Georg Müller/Philip Postels med Thomas Christensen/ Mikala Bodholt på 2.pladsen og Kristoffer Jensen/Christian Kierstien som nummer tre.

Lørdagen endte ikke uden panik, hvor sejlerne skulle ud og runde et mærke i Lillebælt. Her var søerne store og kostede en gast fra Svendborg Sunds Sejlklub en tur på sygehuset efter et par voldsomme kæntringer. En RIB var på pletten og fik hjulpet besætning og båd i land.

Et kraftigt slag i ryggen var dog ikke værre end Jolanda Loeb kunne udskrives kl. 1 om natten efter scanning på Kolding sygehus. Skipper Niels Rydberg fortsatte sejladserne søndag med en ny gast.

Søndag klarede det op og solen tittede frem over Gamborg Fjord, hvor stævnets to sidste sejladser blev gennemført.

Tabte masten

Også blandt tigre og vilde katte var der spektakulære stunts. Jan Jensen og Penny Woyn i Wild Cat tabte masten to gange, og måtte dermed udgå af de to sidste sejladser. Det sendte dem ned på en samlet 6. plads. Thomas Neudahl havde taget gast Tom Heinrich på bare ti år med, og det klarede de i fin stil, lige indtil en regnbyge med kraftige pust bekræftede, at vægten af de to besætningsmedlemmer var lige i underkanten.

Sejren gik til Hobie klassens europæiske formand Fritz Klocke og gast Monica Leu fra Tyskland med 7 point i seks sejladser.

Hobie Cat Tiger og Wild Cat sejlede i samme løb, da de har samme LYS-tal. David Kaarsberg, formand for DHCA siger.

”Det er en beslutning klassen har truffet for at have nok både til start. Ellers kunne der ikke gennemføres et løb for Tiger og Wild Cat.”

Forplejningen var som altid i top, med lune retter til frokostens store kolde bord og stort grillarrangement med fest lørdag aften. David Kaarsberg havde været en tur i Tyskland for at proviantere våde varer, og da flasken med rom pludselig var forsvundet sent lørdag aften, var der almindelig enighed om, at det nok var meget godt.

Det er ikke for ingenting at den årlige 333 Cup i Middelfart har fået prædikatet, ”Årets bedste Hobie stævne,” og deres udsendte medarbejder må indrømme, at hjemturen søndag tog lidt længere tid end den plejede, da der lige skulle soves et par minutter på en rasteplads undervejs. Tak, Middelfart, det var et herligt stævne!

Se alle resultater her: http://www.denmark.hobieclass.com/?Page=9056

Brødrene Bjørnholt kan bare det der med at få en god start og fri vind. Foto: Katrine Bertelsen

Vinderne af Hobie Cat 16 SPI fra venstre. Rasmus Antoft og Martin Hjortlund, 3.plads, Nikolej og Daniel Bjørnholt, 1.plads og Emil Landry og Jacob Dannefer på 2.pladsen. Foto: Erik Olsen

Vinden stod lige på havnen, så et par hjælpere fik Wild Catten helskindet ud. Foto: katrine Bertelsen

Bjørnholterne for fuld skrue. Foto: katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader