Gå til hoved-indhold
Thorbjørn Schirup fra Kaløvig er ikke ramt af uheld, som sin Mads Bendix fra Fredericia. Arkivfoto: Troels LykkeKapsejlads
Thorbjørn Schirup fra Kaløvig er ikke ramt af uheld, som sin Mads Bendix fra Fredericia. Arkivfoto: Troels Lykke

Schierup tæt på For-OL - Bendix fik gule flag

Laser-sejler Thorbjørn Schierup er praktisk talt klar til For-OL i august, efter at nærmeste konkurrent Mads Bendix mandag blev ramt af uheld og en diskvalifikation. Se resultater fra OL-klasserne.

Af Troels Lykke |

De danske Laser-sejlere dyster i disse dage i Kiel om den enlige danske plads til For-OL til august i Weymouth.

En dag før tid ser det ud til, at Thorbjørn Schierup kommer til at stå tilbage som vinder af udtagelsen efter Mads Bendix havde en sort mandag.

Bendix havde ellers en komfortabel føring før mandagens sejladser. Men i den første sejlads knækkede han sit bomudhal og måtte udgå, mens han i dagens tredje sejlads fik sit andet gule flag og igen måtte trække sig. Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

”Lige nu er det med meget blandede følelser jeg står tilbage med. For jeg føler, at jeg har sejlet pissegodt. Men jeg har på den anden side ikke lige de marginaler, som der skulle til i dag,” siger en synligt ærgerlig Mads Bendix.

For Bendix er det ikke den glippede udtagelse, der ærgrer ham mest. ”Selvfølgelig ville jeg gerne med til For-OL. Men for mig er det mest bitre, at jeg faktisk lå så godt placeret i et stævne, og jeg følte, at jeg var godt på vej mod en top 20 eller måske endda blandt de 15 bedste,” lyder det fra den uheldige dansker.

Træner Baagø er ærgerlig

Laser-træner Per Baagø fra Aarhus var også ærgerlig over dagens begivenheder, men af en lidt anden årsag.

”Jeg er lidt irriteret over, at udtagelsen bliver afgjort på den her måde. Det er netop den her slags mentalt stressende situationer, som man ikke rigtigt kan træne derhjemme, men man skal tvinges ud i, når der er noget på spil. Så for drengenes mentale trænings skyld havde jeg håbet på, at det skulle afgøres i to tætte sejladser i morgen. Men det er nu også, hvad der sker i sejlsport en gang i mellem,” siger Laser-træner Per Baagø.

Udvalgte danske resultater

49er, efter 12 sejladser

1. Peter Krüger og Nicolai Thorsell

3. Allan Nørregaard og Peter Lang 

Laser, 8 sejladser

22. Thorbjørn Schierup

30. Mads Bendix

31. Michael Hansen

39. Stig Steinfurth

54. Magnus Kældsø

Star

9. Benny Andersen og Mogens Just

12. Flemming Sørensen og Niels Thrysøe-Hansen

22. Rune Schytt og Henrik Ahrentsen

RS:X damer, 8 sejladser

15. Lærke Buhl-Hansen

RS:X herrer, 8 sejladser

23. Kim Braad Carlsen

470 herrer, 8 sejladser

38. Henrik Søgaard og Tobias Nørbo

39. Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen

Stævnets officielle hjemmeside: www.kielerwoche.de/

content-loader
content-loader
content-loader