Gå til hoved-indhold
På billedet ses danske sejlere under EM i Portugal. Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
På billedet ses danske sejlere under EM i Portugal. Foto: Mathias Laugesen

Ændrede vilkår for Optimisterne

Optimistjolleklassen har ændret strukturerne for bl.a. vinterlandsholdet

Af Mathias Laugesen |

Tidligere var der et landshold på 52 udtagne sejlere, et talenthold og team optimus. Landsholdet var baseret på den samlede rangliste for sæsonen inklusive de tre ranglistestævner i foråret og de to i efteråret. Nu er ranglisten blevet ”nulstillet” forstået på den måde, at alle har lige forudsætninger for at udtage sig til de nye hold den kommende vinter. Dette er blandt en stor fordel for yngre sejlere der har ydet en stor indsats og samlet sig en masse erfaring sammen i løbet af sommeren. 

De nye hold

Nuværende bestyrelse, trænere og især afgåede formand Kristine Stubdrup, har haft stor indflydelse på sammensætning af de nye hold. Den kommende vinter vil holdene hedde optimus-, talent-, udviklingslands- og landshold. Den største forskel er at landsholdet er splittet i to, sådan at træningen kan målrettes den enkelte målgruppe endnu mere.

Udtagelse

Ranglistestævnet i Egå 27-28 August og DM i Skovshoved i September bliver afgørende for de nye holdsammensætninger, hvor de første 30 sejlere udtages til landsholdet. Ranglistens nummer 31-60 udtager sig til udviklingslandsholdet og 61-90 udtager sig til talentholdet. 

Begrundelse

Der har især fra trænernes side været et stort behov for at kunne differentiere vinterens undervisning på nationalt plan. Det tidligere store landshold på 52 gjorde det svært at tilfredsstille alle. Spændviden fra nummer 1 til nummer 52 var simpelthen alt for stor. Desuden var der sejlere der valgte ikke at deltage i de arrangerede lejre pga. manglende entusiasme.  Derudover bliver det mere overskueligt for mindre sejlklubber at arrangere lejre kun med 30 deltagere.

Hård konkurrence

Desuden er det blevet endnu sværere at udtage sig til henholdsvis vinterlandsholdet og udviklingslandsholdet foruden talentholdet der nu kræver udtagelse blandt de 90 bedste i Danmark. Dette giver et større incitament til at deltage i og lægge vægt på netop det 1. ranglistestævne i efteråret, hvilket førhen er blevet anset som et ”træningsstævne”

Optimus

Forslaget omhandler ikke optimus, der som udgangspunkt fortsætter med fri tilmelding. Der vil senere blive udarbejdet et program for optimus men holdet vil i 2011/12 blive udvidet til at have både A og B sejlere. Se www.ocd.dk for mere info. 

content-loader
content-loader
content-loader