Gå til hoved-indhold
Udstyr

Hvorfor er Sl 16 stadig WYSC klasse?

Hvorfor er ungdoms katamaranen SL 16 ungdoms-VM båd? Den sejles af enkelte personer verden over og går nemt i stykker. Hobie-sejler fra minbaad.dk, Rasmus Antoft, undrer sig.

Af Rasmus Antoft |

SL 16 er den katamaran der sejles til ungdoms VM (WYSC).

Efter mange ihærdige forsøg fra producentens side blev den i 2007 ISAF klasse. Og efterfølgende valgt ind som WYSC båd. Efter 4 år er den stadig ikke mere blevet mere udbredt i verden end den var før.

Derfor undrer det mig at en båd der er så lidt udbredt kan være en WYSC båd. Det er forståeligt at nogen har set et behov for at udskifte Hobie 16 SPI. Nogen gange skal der noget nyt til. Noget til at sikre udviklingen og fremtiden af vores sport. 

Går nemt i stykker

Efter indførelsen har der vist sig mange problemer med båden. Udstyret er bygget meget efter ´fransk maner´ ment på den måde at mange ting ikke er gennemført. Fx. Så er ror systemet lavet på en mærkelig måde.

Nogle gange har det været så svært at få fokken ned at man har måttet lægge båden over siden på land for derefter at hive den ned.

De bjælker der forbinder de 2 skrog har ligeledes haft problemer med at de flækkede. En temmelig slem skade da det går ud over bådens stivhed.

Det er derfor uforståeligt for mig hvorfor man efter 4 år stadig har den på progammet når den går i stykker gang på gang. Hvorfor ikke vælge den ældre, men mere holdbare og udbredte Hobie 16 SPI?

Jeg undrer mig stadig .....

content-loader
content-loader
content-loader