Gå til hoved-indhold
Viper F16 er en af bådene der i spil til OL i 2016. Foto: 2bsailing.euKapsejlads
Viper F16 er en af bådene der i spil til OL i 2016. Foto: 2bsailing.eu

Nye OL-klasser evalueres i marts

Hvilke skiff og katamaraner der skal sejles til OL i 2016, bliver testsejlet i Santander i Spanien til marts. Kilder undrer sig over, at indbydelsen næsten er hemmelig.

Af katrine bertelsen |

Kvindernes skiff og multihulls for mix-besætninger skal testes til marts på Prince Felipe High Performance Sailing Centre, i Santander, Spanien.

En kilde med sæde i ISAFs Multihull Committee, som minbaad.dk har været i kontakt med, undrer sig over, at ”indbydelsen” til at deltage i evalueringssejladserne nærmest er hemmelig, og siger, at det ville være rart hvis de faktisk fortalte nogen om det.

Og det er også kilde til undren, at der er et personsammenfald mellem nogle af dem der sidder i de ISAF-organer, der beskæftiger sig ned de nye katamaranklasser, og som samtidig er importører af katamaraner, bl.a Viper – der er en af de flerskrogsbåde der er i spil til OL i 2016.
Vi må håbe at ISAF vil være i stand til at adskille tingene, når det kommer til testsejladserne.

Deltagerne/producenterne skal hver stille med to både, og ansøgningspapirerne skal være ISAF i hænde senest d. 20. januar 2012. De ansøgere der kommer i betragtning får besked senest d. 20. februar 2012.

De danske sejlere der skal teste bådene er endnu ikke fundet. Men Dan Ibsen fra Dansk Sejlunion fortæller, at det bliver piger fra de bedste danske 29'er besætninger til skiff, men hvem der skal teste katamaran er ikke fundet endnu. Mon ikke nogle af de danske topsejlere i f.eks. 49'er kan lokkes med til Spanien i marts?

Indbydelsen til producenterne om at stille med både til testsejladserne, ligger på ISAFs hjemmeside: www.sailing.org/37604.php

Ansøgningspapirerne kan hentes på disse links:

Request for Proposal of Equipment for the 2016 Olympic Two-Person Mixed Gender Multihull: www.sailing.org/37602.php

Request for Proposal of Equipment for the 2016 Olympic Women's Two-Person Skiff: www.sailing.org/37603.php

content-loader
content-loader
content-loader