Gå til hoved-indhold
Der var forslag om at vælge 29'erXX til kvindernes skiff-disciplin upfront, men testsejladserne gennemføres. Foto: Foto: Nico Martinez/EurosafKapsejlads
Der var forslag om at vælge 29'erXX til kvindernes skiff-disciplin upfront, men testsejladserne gennemføres. Foto: Foto: Nico Martinez/Eurosaf

ISAF møde: Drama om Skiff Women

400 delegerede fra 70 lande er nu på vej hjem mod alle hjørner af kloden efter 8 dages ISAF konference i San Juan, Puerto Rico. Testsejladser for Skiffwomen gennemføres.

Af katrine bertelsen |

”World of Sailing” har den sidste uge været samlet i Puerto Rico til ISAF’s årlige konference. Mødet afsluttedes med et 2½ dages møde i ISAF Council. Det skriver Dan Ibsen på sejlsport.dk

Drama om Skiff Women

Blandt konferencens ”varmeste” emner har været spørgsmålet om Skiff Women, som tidligere på året ved ISAF Mid-Year meeting i St. Petersborg i maj måned, blev valgt som en af de nye discipliner til OL 2016. Det blev samtidig besluttet, at der skulle gennemføres testsejladser for nye designs, og ISAF har inviteret bådbranchen til at tilmelde nye både til ISAF testsejladser i april 2012.

Samtidig havde en række lande stillet forslag om, at 29erXX allerede nu skulle vælges, således at sejlerne hurtigere kunne komme i gang med satsningerne i denne nye disciplin frem mod 2016.

Fronterne trukket op

Der har været to skarpe fronter under konferencen den sidste uge, dels de lande der ønsker 29erXX, for hurtigt at kunne igangsætte kampagnerne, dels de lande der ønsker testsejladserne gennemført – og man derigennem kan vælge den båd som evalueringen efter testsejladserne anbefaler.

Der var intens lobbyvirksomhed i korridorerne frem til Council-mødet startede torsdag. Events Committee havde dagen før besluttet med 11 stemmer mod 10 at anbefale gennemførelse af testsejladserne. Samtidig havde Constitution Committee rådgivet ISAF Executive Committee om, at det ikke var muligt jævnfør ISAF-regulativerne omkring valg af nyt udstyr og testsejladser.

Da man nåede til submission 052-11, meddelte ISAF præsident Göran Petersson, at den ikke kunne behandles, idet forslaget ikke var i overensstemmelse med ISAF’s lovgrundlag. Altså testsejladserne og den vedtagne procedure bliver fastholdt.

Skarp debat om testsejladser

I stedet kom der en intens og til tider skarp debat, da man skulle diskutere de kommende testsejladser. Den oprindelige plan har været, at resultatet af testsejladserne kunne forelægges på ISAF konferencen i november 2012. Men et stort flertal i Council besluttede, at Equipment Committe samt Executive Committee skulle gøre alt hvad der er muligt for at få lavet evalueringsrapporten klar efter testsejladserne, således at den kan behandles i ISAF Council primo maj 2012.

Det er ikke kun vigtigt for sejlerne og sejlunionerne at kunne komme i gang med kampagnerne så hurtigt som muligt, idet der under alle omstændigheder vil gå op til et år, før de fleste lande har fået mindst et par både. Samtidig er det besluttet, at ISAF Worlds 2014 i Santander, Spanien skal være den første den af OL-kvalifikationen til 2016, og derfor er det af afgørende betydning, at kunne fremskynde produktion og levering med et halvt år.

I princippet gælder ISAF Councils henstilling alle testsejladserne m.h.t. valg af nye OL-udstyr til ”Skiff Women”, ”Multihull Mix” og ”Windsurfing and/or Kiteboarding”, men Council udtrykte, at såfremt man ikke kunne nå at komme med alle evaluerings rapporterne, så skulle ISAF prioritere Skiff Women.

Så alle kommer til at vente i spænding frem til ISAF’s midyear møde i Stresa, Italien primo maj 2012. Her kommer forhåbentlig en beslutning.

Kilde: sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader