Gå til hoved-indhold
Odense Sejlklub var vært for DFÆLs sommertræf 2011. Foto: Jørgen JensenKapsejlads
Odense Sejlklub var vært for DFÆLs sommertræf 2011. Foto: Jørgen Jensen

Træf og sommerstævne for gamle træskibe

Det er ikke kedeligt når DFÆL arrangerer sommerstævne. Der er både smukke både, kapsejlads og fest. Læs Jørgen Bådebyggers historie og se dejlige billeder.

Af katrine bertelsen |

Bådebygger Jørgen Jensens hjerte banker for de gamle træskibe. Han har været til sommerstævne, som DFÆL, Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer arrangerer. Vi giver ordet til Jørgen bådebygger:

Destination: Odense sejlklub

Formål: At mødes med andre træbåde og holde vores fælles kulturarv i live.

Sommerstævne for træbåde holdes altid over en weekend, hvor man mødes torsdag eftermiddag til officel åbning af formanden og hejsning af DFÆL standeren.

I år blev sommerstævnet holdt i Odense sejlklub, der ligger et meget smukt sted, næsten for enden af en lang indsejling. En kanal der bruges af store coastere til noget industri inde i Odense, et mærkeligt syn, at se dem sejle forbi lige uden for havnehullet.

Standeren blev hevet op og stævnet var i gang.

Undertegnede og August, min søn, ankom fredag eftermiddag, der skulle vise sig at blive en meget smuk aften med grill og en fantastisk solnedgang.

Vi havde valgt at tage til stævne i telt, og vi havde et utrolig udsigt til alle de smukke træbåde og sov vidunderligt.

Vi blev hyret som gaster på en kosterbåd og det var vi glade for.

Lørdag efter morgenmaden var der skippermøde, hvor dagens kapsejlads blev gennemgået, og det skulle vise sig at blive dagen hvor mange blev grundejere, bl.a. vores formand, der kun nåede at sejle små 12 meter. 

Andre var for tidligt over startlinien, af sted gik det ud af den smalle rende på næsten kryds der dog blev til rent kryds, og det gav flere grundejere. Nogle så meget at de stod mere end 20 cm ude af vandet. Flot og sjovt syn, og heldigvis gik det ikke ud over bådene.

Forbi Lindø-værftet på halv vind op mod Korshavn – kendt for mange Fyn Rundt sejladser – lå vi godt i feltet og frokosten blev indtaget.

Det blev kryds tilbage, hvor vi ville sejle sikkert, og det kostede os den endelige sejr.

Vi prøvede at vinde det tabte ind på det sidste stykke op mod mål med spileren på skarp skæring, det gik godt et stykke tid og jeg må rose bådens 70-årige ejer, Folmer Teilmand. Han kæmpede en brav kamp med spiler og forsejl – det var klasse og han nød velfortjent en øl efter målgang

Vi følte dog alle, at vi havde vundet, det var en super fantastisk sejlads i smukke omgivelser, omgivet af mange fugle og dufte fra de omgivende strandområder.

Ingen præmie til os på søndagens præmieoverrækkelse, en pæn 3. plads kunne det blive til … Sejladsen blev vundet af en Mäler 30 der sejlede meget meget hurtigt.

Lørdag aften var der middag i teltet med god mad, uddeling af plaketter for god bevaring og stævnets smukkeste båd, godt arrangeret af Odense sejlklub. Stort skulderklap til dem.

Standeren blev halet ned efter præmieoverrækkelsen med ønske om, at alle vil sejle til Ebeltoft og dfæl-stævne 2012.

Undertegnede og søn satte sig ind i bilen og kørte mod hovedstaden – det er nu noget hurtigere end at sejle. Med i bagagen var masser af dejlige minder fra et meget smukt sted i Danmark, når man lige var kommet af motorvejen, forbi en masse grimme butikscentre og en industrihavn. En godt gemt oase for enden af en lang og smuk fjord og kanal.

Sejlerhilsner fra Jørgen bådebygger og August

Læs mere på: www.defaele.dk

August i (ho)teltet med udsigt.

content-loader
content-loader
content-loader