Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Halmø bliver nu fikset.

Se ældre skibe blive fikset på Admiral Kaj i København

Matroser skal slibe og lakere alle master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl på Mira, Halmø og Lilla Dan frem til 12. oktober.

Af Troels Lykke |

Igen i år nyder de bevaringsværdige sejlskibe Mira, Halmø og Lilla Dan og nyudklækkede matroser fra skoleskibet Georg Stage godt af hinandens eksistens.

De gamle sejlskibe skal afrigges og gøres klar til vinteren. Det sker den kommende tid ved Admiral Kaj.

”Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde,” fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.

Skonnerterne får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod vinteren og de just dimitterede søfartselever får praktisk erfaring i hvordan, man vedligeholder træskibe.

Slibe og lakere

De skal slibe og lakere alle master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 12. oktober.

Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester eller teambuilding, receptioner og sejlferier.

Så kom forbi på kajen og følg med i arbejdet. Hvis du får lyst og vejret tillader det, kan du sidde og nyde synet til en kop kaffe eller andet du vil forkæle dig selv med i cafeen.

Kilde: De Forenede Sejlskibe

content-loader
content-loader
content-loader