Gå til hoved-indhold
Nacra 17 kan matche vægtkravene i multihull mix-disciplinen. Foto: NacraKapsejlads
Nacra 17 kan matche vægtkravene i multihull mix-disciplinen. Foto: Nacra

Nacra 17 ny OL-båd i 2016

OPDATERET: På ISAF halvårsmødet i Stresa i Italien er det afgjort hvilke discipliner der skal med til OL i 2016. Nacra 17 er den nye flerskrogsbåd i Multihull Mix, Skiff til kvinder bliver Mackay FX og Kiteboarding afløser windsurf.

Af katrine bertelsen |

Lørdag formiddag fulgte med endnu en lang debat i Council omkring den nye Multihull Mix disciplin. Evaluation Panel havde anbefalet henholdsvis Nacra 17 og Viper, men Nacra 17 som sejlernes klart foretrukne valg. Det skriver sejlsport.dk

Anbefalingen fra både Event Committee og Equipment Committee var Nacra 17. Begge katamaraner er egnede og moderne samt har carbon master, dog med Nacra 17 som den mest moderne af de to katamaraner bl.a. også med fleksible sværd.

Igen handlede diskussionen om også om, hvorvidt man skulle følge sejlernes eller vælge efter andre kriterier, herunder pris, besætningsvægt m.v. De nordiske repræsentanter talte for Nacra 17.

I pigernes skiff valgte ISAF’s council Mackay FX.

Kiteboarding med i OL 2016

Diskussionerne om Windsurfing og/eller Kiteboarding var dagens sidste store diskussion om OL-discipliner. Det blev en uhyre interessant debat og afstemning.

ISAF Council var enige om, at Kiteboarding er en fantastisk og innovativ udvikling i sejlsporten, som bringer helt nye perspektiver og muligheder, ikke mindst blandt unge i sejlsporten over hele verden. Samtidig er det den hurtigst voksende sejlsportsdisciplin på globalt plan, uden sammenligning.

Der er også et udtrykt ønske om at integrere Kiteboarding i fremtidige ISAF events, dette kunne være dels ISAF Sailing World Cup og ISAF Worlds. På denne måde

Samtidig blev også udtrykt holdninger om, at der ikke skulle være kiteboarding i stedet for windsurfing, men at ISAF i stedet skulle undersøge mulighederne hos IOC om eventuelle ekstra 2 medaljer ved OL i Rio, men uden at øge deltagerantallet af sejlere som er max. 380.

Diskussionen om windsurfing eller kiteboarding blev meget mere intens end de fleste forventede, og endte alligevel med at det blev et spørgsmål om det ene eller andet. Mange anbefalede, at sejlsporten skulle udnytte denne mulighed for at respondere op den nyeste udvikling, således at sejlsporten kommer på forkant af udviklingen. Igen et spørgsmål om konservatisme og innovation.

ISAF Council besluttede at Kiteboarding blev valgt til OL 2016 – meget tæt afstemning med 19 stemmer for Kiteboarding og 17 stemmer for windsurfing.

Dette midyear møde blev dermed på flere måder banebrydende for ISAF med 3 nye discipliner/klasser:

  • 49erFX - Women Skiff
  • Nacra 17 - Multihull Mix
  • Kiteboarding

Tre helt moderne og nye discipliner i sejlsporten ved OL 2016. EN stor dag for dansk og nordisk sejlsport, som har arbejdet for alle disse tre beslutninger under ISAF Midyear mødet i Stresa. Italien.

 

content-loader
content-loader
content-loader