Gå til hoved-indhold
Udstyr

Sejl med Kraks nye elektroniske søkort

I dag er søkort over de nordiske farvande frit tilgængelige på Krak.dk samt via apps til smartphones og iPad. Søkortet kan dog ikke stå alene til brug for navigation.

Af Troels Lykke |

Kraks nye søkort giver den helt nye app, Krak til Søs, til iPad en række nye funktioner, der gør turen til havs nemmere.

Nu behøver man ikke længere rydde køkkenbordet og brede kortene ud, når man skal planlægge næste tur på de syv have med vennerne.

Krak har i årevis lavet danskernes foretrukne kort over byer og veje og har nu besluttet også at få mindre fast grund under fødderne. 

I dag giver Krak danskerne det første gratis elektroniske søkort over alle de danske, norske og svenske farvande. 

Samtidig lancerer Krak også en ny iPad-app, Krak til Søs, der ud over selve søkortet tilbyder en række nyttige funktioner til søgning efter f.eks. havne, øer, overnatning og indkøbsmuligheder i nærheden af sejlerens position.

Mål afstande i sømil
Hvor står fyrtårnene, når man krydser Knudshoved i Storebælt? Hvad er havdybden en sømil uden for Trelleborg? Og hvilke sejlrender skal man være opmærksom på, når man begiver sig fra Grenaa til Göteborg? 

Det nye kort giver svarene, så man kan planlægge næste dags færd, mens man er på farten.

”Danmark har en lang historie som søfartsnation, og derfor er vi stolte af, at vi nu kan vise vejen for danskerne til vands såvel som til lands. Søkortet er ikke så detaljeret, at det kan bruges til egentlig navigation, men det er ideelt til at skabe sig et overblik, måle afstandene i sømil og at planlægge ruten for alle, der dyrker lystsejlads,” siger Pernille Trolle Brøgaard, produktchef hos Eniro Danmark A/S, der står bag Krak.

Konkurrencesejler: Sparer en masse tid
Med Kraks kort kan man både finde rundt på farvandene i Danmark og de øvrige nordiske lande, så turen også nemt kan gå til den svenske skærgård og de norske kystbyer. Kortet vil falde i god jord hos tilbagelænede lystsejlere såvel som mere ambitiøse søulke. 

Emil Fannikke Kiær er konkurrencesejler, tidligere danmarksmester i X-99 og har repræsenteret Danmark ved VM i flere bådtyper. Han kan godt se fidusen i det nye søkort.

”Jeg har i mange år undret mig over, at der ikke har været elektronisk adgang til søvejene i de her tider, hvor nærmest alt andet kan findes via mobilen eller iPad’en. Kraks nye kort gør planlægningen meget lettere, når jeg skal ud at sejle – det sparer en hel masse tid. Jeg har allerede prøvekørt kortet. Det fungerer upåklageligt og har alle de vigtigste funktioner.”

Det nye søkort kan ses her: http://map.krak.dk/ – vælg Søkort i menuen midt

Downloades

Den nye Krak til Søs-app til iPad kan downloades her: http://itunes.apple.com/dk/app/krak-til-s-s-hd/id529470091?l=da&mt=8. Selve søkortet bliver desuden tilgængeligt i Kraks normale apps til smartphones og iPad.

content-loader
content-loader
content-loader