Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fremover er der kitesurfing på OL-programmet.

Ibsen om kiteboard i OL: God beslutning for Danmark

I 2016 er kiteboarding for første gang på det olympiske program på bekostning af windsurfing. Samtidig får de kvindelige sejlere endelig deres egen 49er, '49er FX', og fremtidens OL-katamaran, Nacra 17.

Af Troels Lykke |

Der var intens stemning i mødelokalet på hotellet ved Lago di Maggiori i den italienske by Stresa, da sejlsportens internationale toppolitikere lige over middag lørdag skulle stemme om fremtidens olympiske sejlsports-discipliner.

På forhånd var det specielt afstemningen mellem kiteboarding og windsurfing som den fremtidige olympiske bræt-disciplin, der tiltrak sig meget opmærksomhed. Det fortæller Sejlunionen til pressen.

Den afgørende afstemning i det såkaldte ISAF Council faldt ud til kiteboardings fordel med bare 2 stemmers flertal, og det udløste spontane klapsalver fra tilhørerne.

"Dette en god beslutning for dansk sejlsport, da det for alvor også giver mulighed for, at kiteboarding for alvor bliver integreret i sejlsporten både i Danmark og i resten af verdenen," lyder det fra Dansk Sejlunions generalsekretær, Dan Ibsen.

"Mange mente, at det ikke burde have været et valg mellem disse to discipliner. På den anden side var der bred enighed om, at her var en enestående mulighed for sejlsporten for at få den hurtigst voksende sejlsportsdisciplin med på OL-programmet allerede i 2016," forklarer Dan Ibsen videre, og understreger at valget var nødvendigt, da sejlsporten er begrænset af IOC til 10 olympiske medaljesæt.

Valget af kiteboarding betyder, at der til sommer ved OL i London tages afsked med windsurfing, som har været på det olympiske program siden 1984 i Los Angeles.

Kvinderne får deres egen '49er'
Der blev ved samme lejlighed stemt om Skiff-jolle for kvinder, og her faldt valget på "49erFX". 

Dansk sejlsport har de sidste par år haft flere kvindelige besætninger, som har markeret sig blandt verdens bedste i Skiff-jollen "29erXX". De vil forventeligt rykke over i 49erFX, der kun adskiller sig fra mændenes 49er ved at have en mindre rig.

Den tredje nye OL-disciplin bliver katamaranen "Nacra 17" som skal sejles af en mix besætning. Også her er der tegn på, at flere talentfulde danske sejlere gerne vil prøve kræfter med den nye OL-båd.

Til stede ved møderne i Italien var fra Dansk Sejlunions side formand Hans Natorp og generalsekretær Dan Ibsen.

content-loader
content-loader
content-loader