Gå til hoved-indhold
På billedet sej Jeppe Borch - pt. nr. 1 på den samlede rangliste. Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
På billedet sej Jeppe Borch - pt. nr. 1 på den samlede rangliste. Foto: Mathias Laugesen

Opti: Status efter SailExtreme og 2. ranglistestævne

I weekenden var Optimisterne samlet i Kerteminde til det 2. stævne i udtagelsen til de internationale mesterskaber. Ny komet er Albert Spork Dalum fra KDY. Han blev nummer to.

Af Mathias Laugesen |

Lørdag og søndag blev der sejlet SailExtreme i Kerteminde – nordens største jollestævne. Igen var udlændingene overlegne. Især viste sejlere fra vores broderfolk i Sverige vejen frem.

Blandede forhold

Lørdag blev der kun sejlet en reel sejlads og en tvivlsom. Grundet det store antal deltagere var A-optimisterne opdelt i tre puljer.

Alle tre puljer fik gennemført første sejlads, men anden blev afblæst for to af de tre puljer. Desværre for sejlere i den gule pulje, der faktisk fik ”gennemført” to sejladser lørdag, nåede kun ca. halvdelen i mål inden tidgrænsen på de 20 minutter i anden sejlads.

Vinden var svag og i kombination men en smule strøm var det en umulig opgave at gennemføre for de resterende. 

Søndag derimod, viste forholdene sig fra den bedste side. Der blev sejlet 5 sejladser med perfekte betingelser – sol og 4-5 m/s fra sydøst.

Stabile vindere

De bedste sejlere var meget stabile. Vinderen, svenske Erik Nevhagen, endte med kun 12 point efter de samlede 6 sejladser, dog inkl. fratrækkeren.

Ny komet, Albert Spork Dalum fra KDY, blev samlet to’er og igen en svensk, Oliver Österberg, på tredje pladsen.

Ranglisten beregnes på ny vis

Den samlede rangliste ligger nu på OCD’s hjemmeside. Grundet en ændring i statutterne beregnes ranglisten nu på en ny måde.

I år bliver sejlerne rangeret ud fra en procentvis score afhængigt af antal deltagere i de enkelte puljer.

Dette skulle gøre ranglisteudregningerne meget nemmere, men til gengæld tages der ikke højde for udlændinge i år.

Dette betyder at stævnet i Kerteminde relativt får større betydning end de to andre ranglistestævner, grundet det større antal udlændige.

Jeg ved ikke om ranglisten er anderledes end forventet, men der er i hvert fald enkelte, hidtil usete, højdespringere. Se selv linket nedenfor. Pt. fører vinderen af 1. Stævne i Kolding, Jeppe Borch. 

Afgørelsen skal findes i Aabenraa

I weekenden 9-10 Juni sejles sidste og ”afgørende” udtagelsestævne i Aabenraa. Her skal deltagerne til VM, EM og NM findes. VM sejles i øvrigt i Carribien på den Dominikanske Republik, EM i Lignano i Italien og NM sejles i Pärnu i Estland. 

De samlede resultater fra SailExtreme kan findes på linket: http://sailextreme.dk/index.php?klasser=SX_Klasse_resultater

OCD ranglisten efter 2 ud af 3 stævner kan ses her: http://ocd.dk/con74.php4

content-loader
content-loader
content-loader