Gå til hoved-indhold
Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
Foto: Mathias Laugesen

Optimisterne kickstartede sæsonen på positiv vis

I weekenden blev sæsonen skudt i gang for Optimisterne flere forskellige steder i landet

Af Mathias Laugesen |

Især på Sjælland var weekenden præget af manglende vind, tåge og strøm. Men alligevel blev forårstræningslejre gennemført med stor fornøjelse. 

Ny holdsammensætning

Forrige år påbegyndte arbejdet med at forny holdsammensætningen i klasseorganisationsregi. Trænere og bestyrelse blev enige om at opsplitte og formindske holdene. Dette var primært grundet et stort niveauspænd og de administrative byrder for de enkelte klubber. 

Landsholdet var samlet i ”fiskelejet” Sletten

Undertegnede og de bedste 30 sejlere i Danmark var i weekenden inviteret til Sletten. En lille hyggelig havn nord for Rungsted. Her blev der kræset for børnene med mad fra Kabyssen og et stort lokalt ansvar for opgaven. Desværre var vejret imod os, især søndag, hvor vi, trods to forsøg, kun fik sejlet et par enkelte sejladser. 

Lejrens overordnede fokus var på grej, trim og boathandling. Desværre var deltagerantallet ramponeret af en alternativ træningssamling arrangeret på Gardasøen, så vi endte på kun 17 sejlere.  Sletten sejlklub har store ambitioner og ifølge mine oplysninger har de investeret i 20 nye optimistjoller inden for det sidste år. 

Udviklingslandshold og Team Optimus var samlet i Hellerup, hvor der ifølge et indlæg på ocd.dk, blev socialiseret mellem jyder og kjøvenhavnere og i øvrigt også gives stor ros til den arrangerende klub. Talentholdet var i Gråsten, hvor vejret efter sigende skulle have tilladt mere sejlads. Se mere i Katrines artikel. 

Påsken

Nu er sæsonen for alvor skudt i gang inden børnene går på påskeferie. Påsken har traditionelt været en stor uge for unge sejlere. Mange børn tager på påskelejr i Egå, til verdens største stævne på Gardasøen eller til det store påskestævne i 
Braassermermeer i 
Holland. 

 

Vi ses på havnen..!

 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader