Gå til hoved-indhold
Her ses vinderen hos A-optimisterne. Foto: Mathias Laugesen/MLPhotography.dkKapsejlads
Her ses vinderen hos A-optimisterne. Foto: Mathias Laugesen/MLPhotography.dk

Optimistjoller i blæsevejr - 240 deltagere

I weekenden var Kolding Sejlklub arrangører af 1. Ranglistestævne for Optimistjolleklassen. Jeppe Rørholm vandt hos A-sejlerne.

Af Mathias Laugesen |

Der var i alt 240 både samlet på Kolding Fjord, da der i weekenden blev sejlet TORM grandprix. De 240 deltagere var både Zoom 8 og c-, b,- og a-optimister.

Stormvejr lørdag

Lørdag havde vejrudsigten lovet vind mellem 10 og 20 m/s. Dommeren på Optimistbanen, Peter Lübeck, var på vandet fra morgenstunden for at måle og evaluere hvorvidt det var forsvarligt at søsætte. 

I løbet af dagen fik vi AP at se sammen med alt fra talstander 1 til 5. Dvs. sejladserne blev hver time udsat med endnu en time. Dette fortsatte indtil ca. kl 15 hvor dommer Lübeck besluttede, at afblæse dagens sejladser.

4 sejladser søndag

Heldigvis var vejret bedre og mildere søndag. Her blev der både hos a- og b-optimister sejlet fire sejladser, fem hos Zoomerne men hele seks sejladser hos de yngste, c-optimisterne. Heldigvis var vinden bedre. Søndag blev der sejlet i 5-9 m/s, men fra skiftende retninger.

Vinderen

Den samlede vinder hos a’erne blev sidste års VM-deltager Jeppe Rørholm Borch. Han lavede en prangende serie på 1,1,2,1 i de fire sejladser søndag. 

Resultater kan findes på www.koldingsejlklubungdom.dk/ksu/ 

Kommende stævner 

Det andet stævne i udtagelsesserien sejles om 14 dage i Kerteminde. 3. og sidste stævne, i serien der afgør hvem og hvordan Danmark skal repræsenteres ved de international stævner i sommeren 2012, skal sejles i Aabenraa om en lille måned. VM sejles i den Dominikanske Republik, EM i Italien og NM i Estland. 

Generalforsamling

Lørdag aften blev der afholdt generalforsamling i klasseorganisationen, OCD. Lykke Lauritsen, der har været formand det sidste år blev genvalgt. Mere følger i en separat artikel. Stay tuned. 

content-loader
content-loader
content-loader