Gå til hoved-indhold
Der er nu ikke længere en chance for at  Volvo Ocean Race kommer til Aarhus i de første mange år. Her ses inport race i Galway i juli. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Der er nu ikke længere en chance for at Volvo Ocean Race kommer til Aarhus i de første mange år. Her ses inport race i Galway i juli. Foto: Troels Lykke

Aarhus opgiver drømmen om Volvo Ocean Race

Smilets by er ude af kampen om at være vært for havkapsejladsen i 2017. Partier i byen ville ikke stille garanti på 32 mio. kr.

Af Troels Lykke |

95,5 mio. kr.

Det er ifølge en rapport fra rådgivningsfirmaet Cowi en estimeret meromsætning, de aarhusianske restauranter, hoteller, butikker og andre forretningsdrivende kunne se frem til, hvis Aarhus var blevet udvalgt som værtsby til 2017/2018-udgaven af jordomsejlingen Volvo Ocean Race.

Men det bliver Aarhus ikke. Partierne bag budgetforliget kunne ikke stille garanti for de 32 mio. kr., det ifølge rapportens oplysninger maksimalt havde kostet kommunen at sikre og udfylde rollen som vært.

Det skriver jp.dk.

Dermed må Aarhus trække sig fra det 33 store felt af byer, som var udtaget af Volvo Ocean Race til at kæmpe om de eftertragtede pladser.

Og det er et resultat af en uambitiøs politik fra byrådets side, mener Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening.

»Byrådet taler gang på gang om de høje ambitioner, Aarhus har, og derfor er det brandærgerligt at opgive en oplagt mulighed for at brande byen og skabe en så stor meromsætning blandt de forretningsdrivende,« siger Claus Bech.

»Politikerne har en klar målsætning om at manifestere Aarhus på den internationale scene, og Volvo Ocean Race er en perfekt mulighed for at gøre netop det, da begivenheden har stor mediebevågenhed og tiltrækker turister,« siger han.

500.000 på havnen

Cowis rapport, som er bestilt af Aarhus Kommune i forbindelse med ansøgningsprocessen, anslår, at Volvo Ocean Race ville tiltrække omkring 500.000 besøgende i løbet af de 12 dage, de deltagende hold havde ligget til kaj i Aarhus Havn.

Men sejlsportsbegivenhedens angivne prisskilt sammenlagt med en frygt for manglende sponsorstøtte vejede under budgetforhandlingerne tungere end de mange positive udsigter.

Kilde: jp.dk

content-loader
content-loader
content-loader