Gå til hoved-indhold
Det nye landshold Foto: Jacob MichelsenKapsejlads
Det nye landshold Foto: Jacob Michelsen

Opti-sejlere klar til VM, EM og NM

I weekenden sejlede Optimisterne tredje og afgørende ranglistestævne – der skulle findes deltagere til henholdsvis NM, EM og VM, altså det nye OCD landshold. Læs Mathias Laugesens blog.

Af Mathias Laugesen |

Vi har nu sejlet fra tre forskellige havne, Kolding, Kerteminde og Aabenraa for at få gennemført de 17 sejladser der samlet er på Optimisternes rangliste. De første to stævner har været præget af blandede men fortrinsvis lette forhold og hurtige mindre sejlere. 

Denne weekend skulle være anderledes.  Vejrudsigten meldte lørdag på 10-15 m/s fra sydvest. Heldigvis skulle vi sejle på fjorden i Aabenraa – så det var muligt at gennemføre 3 sejladser lørdag og 4 søndag.

Lørdag var præget af uheld og ventetid

Dommerbåden havde forladt havnen sent og med for klejnt ankergrej, i hvert fald i forhold til banens første geografiske udgangspunkt. 

Desværre for sejlerne blev den første time lørdag, til ventetid på vandet i 10-11 m/s, imens at dommeren og mandskab på dommerbåden, forsøgte at ankre på ny. 

Senere var et topmærke punkteret og kombineret med i forvejen meget lange pauser endte vi desværre med kun 3 sejlader på en meget lang lørdag. Det er træls at være på vandet 6 timer og så kun sejle 3 sejladser, specielt når vejrforholdene er gode.

Mange kiks på dommerbåden

Desværre havde teamet på dommerbåden ikke den heldigste weekend. Der var store problemer med hvornår flag skulle både og ned. Og især hvilke flag der var korrekte i en given situation. 

Optimisternes klasseflag der, ifølge sejladsbestemmelserne, bruges som varselssignal, havde de desværre glemt på land. Dvs. reelt set blev der aldrig sat en start i gang hele lørdag. Søndag fik de ændret sejladsbestemmelserne af samme grund.

I den forbindelse og i kombination med anker- og grejproblemerne, vil jeg foreslå de arrangerende klubber til udtagelsesstævner, at afholde en Tune-up sejlads fredag aften. 

Dette vil give både sejlere og arrangørerne mulighed for at teste grej, forhold, setup osv. I forvejen er vi samlet og mange har været på vandet for at fortræne i løbet af fredagen. 

VM-holdet

I år kvalificerede 2 piger sig blandt de fem bedste sejlere på ranglisten. – Og faktiske begge sejler til daglig i Fredericia Sejlklub. 

Derudover var der en gammel kending, og vinder af den samlede rangliste, Jeppe Borch, foruden to nye ansigter på VM-teamet. 

Verdensmesterskaberne sejles i år i Den Dominikanske Republik i Carribien med den legendariske Kim Skovgaard som Coach.

EM- holdet

Helt indtil resultaterne blev offentliggjort, var der stor spænding for de udtagene sejlere. 

I år er ranglistesystemet lavet om, sådan at det som sejler, forælder eller træner er helt umuligt at udregne, hvordan de enkelte placeringer skal fordeles. Men forhåbentlig har det nye point-scoringssystem gjort arbejdet nemmere og mere overskueligt for ranglisteberegnerne. 

En DNE i sidste sejlads for en af de bedste piger, udløste en endnu større spænding. Ingen vidste om der ville komme henholdsvis 3 drenge og 4 piger eller omvendt med til EM. 

Pga. een DNE endte det med 4 drenge og 3 piger, og heldigvis for den berørte, beholdte hun en plads på holdet trods sin diskvalifikation. 

De syv udtagene drager til Italien om 14 dage for at hente medaljer hjem til Danmark. - mere info følger senere på ugen. 

NM

Nordisk mesterskab skal sejles i Estland. Her er udtaget 40 sejlere. 20 drenge og 20 piger. Traditionelt set er NM en tur hvor børn transporteres af deres respektive forældre og deltager i det store samlede danske setup. 

Danmark stiller med 4 nye trænere til mesterskabet. Dette er modsat EM og VM holdet, hvor 1 træner og 1 holdleder drager afsted med de udtagne børn. Her er det blot op til de enkelte forældre om de har tid og lyst til at deltage eller ej.

Sidste år vandt Danmark NM med Søren Dalsgaard Rasmussen på en imponerende 1. Plads. Den titel SKAL forsvares i år.

Jeg vil gerne ønske alle de udtagne børn både tillykke med - og ”good luck” til de kommende internationale mesterskaber. – Vi skal huske på, at udtagelsen kun er et skridt på vejen – 2012 bliver et stort år..! 

 (ranglisterne skulle blive uploadet på www.ocd.dk i løbet af i dag, mandag)

Sejlerhilsen

Mathias

content-loader
content-loader
content-loader