Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Swan 45 vandt med Quantum i stor klasse. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
X-35 med Elvstrøm Sails vandt hos små både.
Kapsejlads
Landmark 43 blev 2er med Elvstrøm Sails i stor klasse
Kapsejlads
Xp38 blev 2er med Elvstrøm Sails i lille klasse.
Kapsejlads
X-41er blev 3er med Quantum Sails i Lille klasse.
Kapsejlads
Hurtigste X-40 sejlede med Høj Jensen Sails.

Quantum og Elvstrøm sejrede i Big Boat

Swan 45 med Quantum vandt hos de store både, mens en X-35 med Jesper Bank og Elvstrøm Sails vandt i lille klasse. En (glad) sejlmager har sendt os en kommentar om Big Boat i Kerteminde.

Af Troels Lykke |

37 både med skrappe besætninger fra Danmark, Norge og Tyskland var mødt frem. Ombord på mange af bådene var en del både hel- og halvproffesionele sejlere.
 
- Deltagerne fik 5 gode sejladser i let luft. Banelederne gjorde et pænt stykke arbejde med at få lagt banerne under de svage og skiftende vindforhold. 1-2 knobs strøm gjorde ikke udfordringen mindre,  men det lykkedes dem af få afviklet sejladserne på rimelig fair vis, siger Jan Hansen, direktør for Quantum Sails på Amager.

Resultaterne viser at North Sails ikke denne gang tog for sig af retterne i toppen af Big Boat Challenge.

Flot af Swan 45

Og Jan Hansen undlader da ikke at fortælle en journalist, hvordan Quantum Sails gjorde sig bemærket i Big Boat Challenge, hvor resultaterne står på deres hjemmeside.
 
Et par af bådene med Quantum Sejl gjorde det rigtig flot:
 
Klasse 1 vinder blev Erik Berth, Swan 45, "Tarok". Erik sejler båden med sine sønner og et hold af dygtige amatører.
 
I Klasse 2 blev Per Asmussen nr 3 i sin X 41, "Prinsesse Tordenskrald". Også Per's båd er bemandet med dygtige amatører.
 
- Det er nok værd at holde øje med Per Weiskvist's ny indkøbte Ker 11.3 "Visione 3.1". De blev nr. 5 i klasse 1, men det er kun anden sejlads båden deltager i. Der er helt sikkert mere at hente, når de lærer båden bedre at kende, skriver Jan Hansen på sin hjemmeside.

Elvstrøm Sails Sails med helt fremme

I den store klasse blev en norsk Landmark 43 nummer to med Elvstrøm Sails på og profsejleren Morten Henriksen om bord. Vi ved desværre ikke hvilke sejl nummer tre i store klasse sejlede med, men vi kan se at det er en Dubois 40 fra Tyskland.

I lille klasse var bedste båd en X-35 med Elvstrøm Sails på, her var Jesper Bank om bord. På andenpladsen kom en Xp38, sejlet af Torsten Bastiansen fra X-Yachts, båden sejlede med Elvstrøm Sails.

På 3. pladsen i lille klasse kom som før nævnt Per Asmussen i en X-41 med en af profsejlerne, Toft fra  49eren, der stoppede efter de fik VM-bronze. X-41eren sejlede med Quantum Sails. På en 4. plads kom en X-37, styret af Susanne Ward, den båd havde North Sails på.

Fotos fra Big Boat

content-loader
content-loader
content-loader