Gå til hoved-indhold
FTLF mener at de mistede noget med associeringsaftalen med Dansk sejlunion.Sejlklubber
FTLF mener at de mistede noget med associeringsaftalen med Dansk sejlunion.

FTLF opsiger aftale med DS

Foreningen Til Langtursejladsens Fremme opsiger den associeringsaftale, der blev aftalt i februar 2014 med Dansk Sejlunion. Formand for FTLF, Kim B. Mathiesen fortæller, at aftalen ikke gavnede FTLFs medlemmer.

Af katrine bertelsen & Erik venøbo |

Blækket var næppe blevet tørt på aftalen mellem Dansk Sejlunion og Foreningen Til Langtursejladsens Fremme, da medlemmerne i FTLF satte sig på bagbenene. På foreningens årlige generalforsamling i juni underkendte medlemmerne bestyrelsen, og stemte imod aftalen med DS.

Dermed er den associerings-/samarbejdsaftale som Dansk Sejlunion indgik med Foreningen Til Langtursejladsens Fremme (FTLF) og Danske Tursejlere, er nu blevet opsagt af FTLF med virkning fra 1. oktober. Danske Tursejlere er stadig med i aftalen.

Ny bestyrelse i FTLF

Minbaad.dk har fået indsigt i en del af kommunikationen i FTLF fra en kilde der ikke ønsker at stå frem (Navnet er redaktionen bekendt). I det fremgår det, at hele bestyrelsen i FTLF nu er udskiftet, pånær kassereren.

I en skrivelse dateret d. 23. juni fra den nye formand Kim B. Mathiesen til medlemmerne hedder det:

På baggrund af det mandat vi fik på generalforsamlingen, har vi opsagt den indgåede associeringsaftale med Dansk Sejlunion, med virkning pr. 1. oktober. Samtidig har vi opfordret til, i fællesskab, at forhandle en samarbejdsaftale på plads, som tilgodeser de områder hvor vi har fælles interesser. (...) Med hensyn til det fælles kursusprogram, de tre parter imellem, er det aftalt med Dansk Sejlunion, at FTLF’s kurser ikke i kommende kursussæson vil være en del af Unionens kursusprogram.”

Kim B. Mathiesen bekræfter ophøret af samarbejdet, og siger til minbaad.dk.

– Aftalen var simpelthen ikke gennemarbejdet, og blev hastet igennem. Vi fik ikke noget ud af det, vi stod snarere til at miste noget. Meningen var f.eks at alle medlemmer af Dansk Sejlunion kunne få adgang til FTLFs lukkede medlemssider, og så var grundlaget for FTLF ligesom væk.

Tilskud på 65.000 kr

Angiveligt var det Danske Tursejlere, der ønskede at haste aftalen igennem, da de derved kunne få et tilskud til bladdrift på 65.000 kr.

Kim B. Andersen understreger, at FTLF stadig samarbejder med Dansk Sejlunion om f.eks. kurser, og samarbejdet fungerer fint.

– Men skal samarbejdet igen formaliseres, skal aftalen forhandles påny, understreger han.

– Vi har ikke som sådan holdt noget som helst hemmeligt omkring opsigelsen af aftalen. Men i forbindelse med opsigelsen af aftalen, skrev vi til Dansk Sejlunion, at vi ikke havde tænkt os nogen form for pressemeddelelse i den forbindelse.

– Hvis DS ønskede at offentliggøre det, var det helt op til dem, slutter Kim B. Mathiesen.

Men tilbage står, at Dansk Sejlunion ikke har ønsket at offentliggøre ophøret af aftalen, der har været omgærdet af total tavshed fra DS side – udover et bestyrelsesreferat – siden generalforsamlingen i FTLF i juni 2014.

Du kan læse den oprindelige aftale her.

content-loader
content-loader
content-loader