Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Haldager: X-99ere klar til Gold Cup og tursejlads

- Weellll, som turbåd har X-99 ikke sauna, badeanstalt og de mange saloner at gøre rent i, men der er fint plads til en familie med 2 eller 3 børn, fortæller X-99 formanden Jens Haldager.

Af Troels Lykke |

Igen i år sejler X 99 internationalt Gold Cup fra 17. juli. Der er nu 29 endeligt tilmeldte både og flere er på vej.

Det vil sige at vi i København i Tuborg Havn får mere end 30 både på vandet fra 5 lande, fortæller Jens Haldager til minbaad.dk.

Han fortæller videre:

Der er lige nu 11 både tilmeldt fra Tyskland, 6 fra Sverige, 4 fra Norge, 1 fra Finland og 9 fra Danmark.

Når man sejler X 99 kan forene tursejladsen fra Finland og Norge med kapsejlads i Danmark. Det er meget glædeligt at denne nu 28 år gamle konstruktion fortsat som one design båd kan samle nogle af de største felter.

I hvilken bådklasse får man en turbåd der tillige sejler super flot kapsejlads, og som fortsat tiltrækker mange gode sejlere til specielt de årlige internationale stævner.

Vi har de seneste 10 år været mellem 26 og 38 både på vandet til start på den årlige Gold Cup, og forener her kapsejlads med et fortrinligt internationalt kammeratskab.

Mellem 300.000 og 500.000 kroner

For mellem 350 og 500.000.- kan man få en meget fin brugt båd, der forener tur- og kapsejlads på en dejlig måde – ” både for én båds pris.

Weellll – som turbåd har den ikke sauna, badeanstalt og de mange saloner at gøre rent i, men der er fint plads til en familie med 2 eller 3 børn, og volumen i båden med en 10 meter lang båd.

Man kan tilmed trække vejret om natten mens man sover alle sammen – Resten af døgnet har man på tur et meget fint cockpit og ikke mindst en båd med meget fine sejlegenskaber.

Den sejler fra selv ret meget større både. Selv kan jeg ikke lade være med at trimme når jeg i horisonten på vej til Anholt kan se en anden sejlbåd – ”Juniorbåden” i horisonten bliver hurtigt til en ”40 fods maskine” som passeres til læ.

Selvom konen og jeg er fyldt 64

Dette selv om min kone og jeg begge er fyldt 64, men i den alder skylder man vel sig selv at sejle i en ordentlig båd.

Kom til Tuborg Havn den 17. til 20. juli og se feltet ligge side ved side sammen med de i alt ca. 120 vi bliver til X-Yachts GOLD CUP 2013, fortæller Jens Haldager.

content-loader
content-loader
content-loader