Gå til hoved-indhold
Sol og vind i Rungsted. Så bliver det ikke meget bedre. Foto: x99.dkKapsejlads
Sol og vind i Rungsted. Så bliver det ikke meget bedre. Foto: x99.dk

Fem klasser til mesterskab i Rungsted

KDY mestrede i weekenden den 17. og 18. August at holde mesterskaber for X 99, 101, Knarr, J/80 og Wayfarer. En forrygende weekend med en masser af sejlere og flot afviklede sejladser.

Af Troels Lykke |

Jens Haldager fra X 99 klassen skriver:

Nogle klasser har svært ved at mønstre de obligatoriske 15 både i hver klasse, så det kan blive et officielt DM. Kun Wayfarerne stillede op med både nok til et officielt DS mesterskab.

Man må opfordre DS til i en periode at hjælpe klasserne til at kunne lave DM med eksempelvis 10 eller 12 både.

I X 99 klassen var vi 11 både, men alle dem der kan være med helt fremme i felterne var naturligvis kommet. Det er flot at se, hvordan 4 til 5 både hver gang mødes ved topmærket med tætte mærkerundinger – det giver spænding i klassen og kræver taktiske evner/held og ikke mindst både med speed for at komme fri af de andre i klassen.

Alle 6 mand ombord er fuldt beskæftigede under hele sejladsen, og det er en fornøjelse at se, hvordan der sejles med fuld garderobe helt ned tæt til gaten og så skifter sejl og trim før det går op igen mod topmærket. Alt sammen på meget kort tid, mens der skal positioneres før opkryds et. Det kan bådene bare alle sammen, og niveauet er ret flot i klassen. Der er heldigvis nye besætninger i nye både som kan forny klassen løbende.

Resultatet i klassen blev at nummer 3 var Mille DEN 517 med Kim Rasmussen. Nummer 2 blev Finn Heiden i Newport DEN 514, og vinder blev Jens Haldager med Niller DEN 573, som havde Johnny Jensen ved pinden. Efter 7 sejladser var der kun 2 point mellem nummer 1 og 2, og det viser hvor skarp klassen er. Der er i X 99 klassen 4 til 6 både som på en god dag alle kan tage mesterskabet.

Vi planlægger i X 99 klassen at sejle Gold Cup næste år som en del af Kieler Woche i juni, med forhåbentlig igen 30 både på startlinjen.

Tak til Rungsted, KDY og de mange sejlere der gjorde weekenden rigtig god.

Sejlerhilsen fra Jens Haldager - International sekretær i X 99 klassen.

content-loader
content-loader
content-loader