Gå til hoved-indhold
Bo Reker Andersen er tilbage, nu i OK-jolle. Foto: Bo Reker/facebookKapsejlads
Bo Reker Andersen er tilbage, nu i OK-jolle. Foto: Bo Reker/facebook

Bo Reker tilbage i storform

Efter en pause på seks år er Bo Reker Andersen tilbage ved pinden, og har fuld fart på OK-jollen. Senest vandt han Grand Slam i Berlin.

Af katrine bertelsen |

Bo Reker Andersen, der bl.a. har sejlet Drage, H-båd og Yngling på topplan, er efter en del års pause tilbage i storform. Nu er det OK-jollen, han har kastet sig over, og det går strygende.

Først i Berlin

Bo Reker Andersen er netop kommet hjem fra Grand Slam i Berlin, hvor han tog førstepladsen foran Greg Wilcox, der ligger nummer to på verdensranglisten kun overgået af Jørgen Svendsen.

- Om lørdagen fik vi tre sejladser, hvor jeg vandt de to første, men blev toer i sidste sejlads. Søndag lavede jeg en læ start, og kom foran hele feltet. Det er måske det, at jeg er gammel kølbådssejler, og ikke er vant til jollestarter, men det gik jo fint og  jeg kom i mål 400 meter foran de andre, siger Bo Reker til minbaad.dk.

Søndagens anden sejlads startede knap så godt, da tovværket til storskødet kinkede, og det kostede 15-20 pladser i starten. Ved krydsmærket lå han på en 13.plads, og ved bundmærket havde Bo Reker sejlet sig op på en 5.plads.

- Greg Wilcox tog mig med to bådslængder, siger Bo Reker, men det var da meget godt sejlet op.

I gang igen efter seks års pause

Efter bare en sæson i OK-jollen har Bo Reker været til VM i Thailand og til Tysk Mesterskab. I Thailand, der var Bo Rekes første stævne i seks år, endte han midt i feltet, mest fordi en konkurrents bomning skadede hans arm, så ikke kunne sejle fire sejladser.

- Men det var sgu i orden, griner Bo Reker, der var en masse søde thaipiger til at massere min skulder.

Nyt sejl, gammel båd

Han har i denne sæson sparret med bl.a. Jørgen Lindhardsen, og sammen med Claus Høj Jensen Sails udviklet et nyt sejl, der ifølge Bo Reker kan tæve dem alle sammen, både Jørgen Svendsen, Stefan Myralf og Lindhardsen.

Bo Reker har to OK-joller, en der er bygget af Christian Hedlund, og en ældre fra 2001, som han har købt af Jens ”MikMak” Makholm.

- Den har en supermast, der er lynhurtig med det nye sejl, siger Bo Reker.

Målet for 2014 er at deltage i VM i Australien i december 2014, og komme i Top 10, men gerne først.

- Hvis man ikke sætter sig et mål, kommer man aldrig til tops, slutter Bo Reker Andersen.

content-loader
content-loader
content-loader