Gå til hoved-indhold
Dommerbåden rigges, til aftenmatch i Svanemøllen. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Dommerbåden rigges, til aftenmatch i Svanemøllen. Foto: Katrine Bertelsen

Kom til seminar for kapsejladsledere - du kan nå det endnu

Der er stadig ledige pladser til kapsejladsledersminaret. Er du kapsejladsuddannet skal du ikke snyde dig selv for en herlig weekend i selskab med alle de andre kapsejladsfolk.

Af katrine bertelsen |

Kapsejladslederseminaret holdes den 22. - 23. november på Vingstedcenteret ved Vejle. Tilmeldingsfristen er forlænget til d. 17. november

Kapsejladslederseminaret er årets mulighed for at møde alle de andre kapsejladsuddannede: Baneledere, målere og protestfolk. Her vender vi årets kapsejladser med hinanden, kigger på protester og hører om, hvad der sker i en store verden.

Vi diskuterer også kapsejladsregler og mulige fortolkninger. En god mulighed for at blive klogere, og for at høre alle de herlige historier, der skal fortælles.

Kapsejladsseminaret holdes samtidig med klubkonferencen, og enkelte seancer sker sammen med klubkonferencen, ellers har kapsejladslederseminaret sit eget program. Det er muligt at veksle mellem kapsejladslederseminaret og klubkonferencen.

I år skal bl.a. samarbejdet mellem stævneleder og kapsejladslederne diskuteres. Hvad skal vi være opmærksomme på som kapsejladsledere, når vi planlægger og afvikler stævner i "fremmede" klubber

Internationalt nyt

En workshop om ”Nyt fra ISAF”, der netop har holdt møde en uge før kapsejladslederseminaret. På ISAFs årsmøde tages der beslutninger, som har betydning for kapsejlads på alle niveauer. Workshoppen giver en oversigt over væsentlige beslutninger på ISAFs årsmøde 2013 med fokus på OL 2016 og 2020 og andre større sejlsportsstævner.

Vi skal også brainstorme og ideudvikle om fremtidens kapsejlads, og sidst men ikke mindst: Hvordan får vi flere kapsejladsledere.

Dårlig opførsel

Deltagere, trænere og andre hjælpere, der opfører sig dårligt, er et stigende problem, også inden for sejlsport. I Kapsejladsreglerne er det regel 69, der bruges i sager om dårlig opførsel. Der bliver praktiske øvelser i afgrænsning af og håndtering af regel 69 sager.

Udover de nævnte emner kigges der også på, hvad man som baneleder stiller op når der er store vindspring på banen, protesthøringens processer og meget meget mere.

Du kan læse hele programmet, og tilmelde dig til kapsejladslederseminaret her.

 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader