Gå til hoved-indhold
Tur

Sådan gik det til da Sagitta 35-mast knækkede

- Da jeg var dernede hørte jeg først et smæld og så et knagende knæk, og så var jeg godt klar over, hvad der var sket, siger den uheldige jordomsejler Christian Liebergreen, der er i England.

Af Troels Lykke |

Jeg har det okay, og det er min plan at sejle "Jonna" hjem, lyder det til Fyns Amts Avis fra Svendborg-jordomsejleren Christian Liebergreen i telefonen fra Brixham, Sydengland.

Nogle få hundrede sømil fra at have nået sit mål om at sejle alene jorden rundt nonstop Skagen-Skagen, knækkede han onsdag aften bådens mast i Den engelske Kanal og blev reddet sikkert i land.

- Der er heldigvis ikke sket nogen personskade. Det er bare "Jonna", der har mistet sin mast, siger en fattet Christian Liebergreen.

Hjemrejse kan tage uger

Efter nattens chokerende oplevelse i hårdt vejr, er han allerede gået i det praktiske gear for at få småskader på båden repareret og for at skaffe en ny mast. Og her spiller skæbnen på pudsig vis med.

Den knækkede mast på Sagitta 35'eren er fremstillet i det sejlsportsglade Sydengland, hvor der næppe heller vil blive problemer med at skaffe service, så "Jonna" igen kan blive sejlklar efter de foreløbig 37.000 sømils jordomsejling. 

- Jeg er ved at få lidt overblik, og vi skal også have løftet båden på land.

Christian Liebergreen er allerede helt sikker på, at "Jonna" skal sejles hjem af ham selv:

- Det er mit nye mål. Om der så vil gå nogle uger eller mere, det må tiden vise, siger han, skriver fyens.dk.

Knækket kom midt i aftensmaden

Masten knækkede onsdag ved 22-tiden, da Christian Liebergreen stod ved sit pantry inde i salonen for at koge til aftensmaden:

- Da jeg var dernede hørte jeg først et smæld og så et knagende knæk, og så var jeg godt klar over, hvad der var sket. Jeg går ud og ser, at det meste af masten og sejlene ligger nede i vandet. Det blæste omkring ti meter i sekundet, og der var også lidt sø, men det var ikke så galt. Og jeg tænkte: Hvad gør man i sådan en situation? Først undersøgte jeg skroget for at se, om der var sket skader, så den tog vand ind. Det var der ikke. Så kontaktede jeg mine følge-folk i Danmark. Vi blev enige om at cutte mast og sejl. Jeg tog så positionen, og de kontaktede så SOK i Danmark og de fik aktiveret en redningsbåd her fra England. Den var der halvanden time efter.

- Hvad tænkte du, da det skete?

- At det var ærgerligt, at det skulle ske så tæt på målet. På den anden side er jeg glad for, at det var sket efter, at jeg havde passeret min egen linje, så jeg faktisk har sejlet Jorden rundt alene og uden stop. Det var mit overordnede mål. Og selvfølgelig glædede jeg mig over, at jeg ikke var kommet til skade og at hjælpen var på vej, siger Christian Liebergreen.

Efter et par timers slæb efter redningsbåden nåede Christian og "Jonna" velbeholdne i land.

- Nu prøver jeg at få noget overblik, og så glæder jeg mig til at få besøg af mine supportere og min kæreste.

Kilde: Fyens Amtsavis og fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader