Gå til hoved-indhold
Christian Liebergreen er tidligere elitesoldat i Siriuspatruljen på Grønland. Det er det mentale, der er hårdt, har han før fortalt til minbaad.dk.Tur
Christian Liebergreen er tidligere elitesoldat i Siriuspatruljen på Grønland. Det er det mentale, der er hårdt med solo-sejlads, har han før fortalt til minbaad.dk.

Solo-jordomsejler Liebergreen talte til en Volleyball i 260 dage

Christian Liebergreen fortæller til TV 2, at han talte med en volleyball, som venner havde ham givet efter inspiration fra filmen ”Castaway”. Svendborg-sejleren udgiver nu bogen, '11 meter frihed'.

Af Troels Lykke |

Celeste, som bolden Select-bolden blev kaldt, endte da også med at blive helt gode venner under turen i en Sagitta 35, en tur på 260 dage.

- Celeste og jeg fik mange gode snakke. Hun siger ikke så meget, hun er bare en god lytter, smiler Christian H. Liebergreen til TV2s hjemmeside.

- Når man oplever så mange ting derude, og der ikke er nogen at tale med, så har jeg i hvert fald brug for at læsse af og tænke højt. I stedet for at snakke ud i luften, var det fint at kanalisere det hen på en volleyball, siger han og fortæller, at man ikke kan undgå at blive en lille smule skør, når man er så lang tid alene til søs.

Pirater og knækket mast
Undervejs nåede Christian H. Liebergreen også at opleve nogle farlige situationer. På vej hjem igennem Atlanterhavet spottede han pludselig en suspekt lignende båd ikke langt fra ham.

- Jeg bliver nervøs og skynder mig ned og skriver en mail til dem derhjemme om, at der måske er formodning om pirater, og at hvis de ikke hører fra om to timer, skal de tage action, for så kan det godt være, at der er sket noget.

På den måde endte rejsen lidt før tid, og efter 260 dage fik Christian H. Liebergreen endelig fast grund under fødderne.

Se indslag på TV 2

Minbaad.dk vil snart anmelde bogen 11 meter frihed, vi har i dag talt med Christian Liebergreen. Læs mere om bogen på sejlerens hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader